«Cik ilgi vēl mums jācieš?» Iedzīvotāji dusmīgi par ceļu stāvokli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grants ceļu stāvoklis Latvijā joprojām ir bēdīgs. Skaidras atbildes par to, kad tas varētu mainīties, nesniedz arī atbildīgās institūcijas. Tikmēr reģionu iedzīvotāji spiesti samierināties ar esošo situāciju.

«Labdien! Lūdzam Jūsu palīdzību jau vairākus gadus sasāpējušajam jautājumam. Bezceļu rallijs Ruskulova - Bērzpils... ceļa posms atrodas Balvu novadā,» savu stāstu iesāk portāla TVNET lasītāja Lauma.

Sieviete vērsusies VAS «Latvijas Valsts ceļi», kur norādīts, ka šogad nekādi remonti šim ceļa posmam netiks veikti. Esot plānota tikai uzturēšana.

«Pēc citiem avotiem ir informācija, ka ceļu remontēs. Nav ne jausmas kam ticēt, kam ne. Bet cik ilgi vēl mums, nodokļa maksātājiem, jācieš? Auto remonts maksā lielu naudu, ceļa nodoklis arī, apdrošināšana ar, nervi beigti,» raksta Balvu novada iedzīvotāja.

Šis neesot vienīgais ceļa posms, kurš rudenī un pavasarī esot gandrīz neizbraucams: «Pilna Latvija tādu, bet mēs, Latvijas iedzīvotāji, esam bezspēcīgi. Esam vākuši parakstus, sūtījuši vēstuli satiksmes ministram, bet atbilde - uz ceļa nav pietiekami liela transporta intensitāte. No kā tādi rādījumi?! Kāds ir sēdējis uz ceļa un skaitījis? Esam vērsušies pie novada domes amatpersonām, rakstījuši vietējā laikrakstā...»

Tomēr visas cerības kaut ko ietekmēt beigusies bez rezultātiem.

«Tiec mājās kā gribi!»

«Vasaras laikā, kad darbojas karjers «Deviņziedu kalns», smagās auto mašīnas cirkulē viena pēc otras darba laikā, ir pietiekami lauksaimnieku, kuriem jāved graudi un liellopi, apkārt ir daudz mežu, kurus intensīvi griež un ved, un tā ir tikai smagā tehnika... Kā gan var attīstīt uzņēmējdarbību, tūrismu, vai dzīvot šādā vietā, ja nav normāla ceļa?» saka Lauma.

«Pagasta iedzīvotāji nevar normāli dzīvot, vēl brīnās, kāpēc laukos jaunieši nedzīvo... Pagasta ciema iedzīvotāji Laimā, kur ved granti, vasaras sausajā periodā cieš, putekļi visās malās, tas bojā veselību. Vai tad tiešām ir jālabo ceļi, kuriem jau cietais segums ir, bet mums laukos nekā?» retoriski jautā Balvu novada iedzīvotāja.

Patlaban ceļš esot vēl briesmīgākā stāvoklī un slēgts no visām pusēm. Daudzi jaunieši pat nebraucot mājās no Rīgas: «Lai tikai nav jābrauc pa šo. Sak, tiec mājās kā gribi! Ceļi tāpat slēgti!»

Portāls TVNET sazinājās ar VAS «Latvijas Valsts ceļi», lai saņemtu atbildes uz vairākiem jautājumiem, kā arī gūtu plašāku komentāru par situāciju.

Portāls vēlējās noskaidrot, vai ir paredzēts veikt remontu ceļa posmā Ruskulova – Bērzpils Balvu novadā; ja tā, tad kad tas notiks, vai šobrīd ceļš ir izbraucams un kam jānotiek, lai kopumā Latvijā situācija ar grants ceļiem uzlabotos?

TVNET saņēma šādu atbildi: «Autoceļa Ruskulova–Bērzpils (V493) posms no Naglīšiem līdz autoceļam Rēzekne–Gulbene (P36) (21,70.-31,54. km) ir pārmitrināts un slēgts satiksmei. Apbraukšanai jāizmanto ceļi Tilža–Bērzpils (V489), Kāpessils–Krišjāņi (V462) un Kārsava–Tilža–Dubļukalns (P48). Posms tiks atvērts satiksmei, tiklīdz tas apžūs.»

«2019. gadā šajā posmā ir paredzēti seguma pastiprināšanas darbi, vienlaikus sakārtojot arī ūdens novades sistēmu,» informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» komunikācijas daļa.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu