Aizdomīgie ļaudis Rīgā. «Viņš bija kā nohipnotizēts» (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ar portālu TVNET sazinājās Andrejs, kurš savā «Facebook» profilā bija ievietojis informāciju par aizdomīgiem romu tautības vīriešiem un aicināja no viņiem uzmanīties. Viņš pastāstīja par situāciju, kurā no manīgajiem krāpniekiem palīdzējis tikt vaļā kādam gados vecākam kungam.

Iepriekš jau vēstījām, Rīgā pie būvmateriālu veikala «Depo» esot sastopami romu tautības vīrieši, kas mēģina no garāmgājējiem izspiest naudu, rakstīts sociālajā vietnē «Facebook».

«Lūdzu, pašērojam! Pie «Depo» darbojas romu tautības krāpnieki. No veciem cilvēkiem izspiež naudu par kaut kādām dāvanām. Vienu opi nupat izglābu!» bija teikts ierakstā «Facebook», ar kuru dalījušies teju seši tūkstoši lietotāju.

Ar portālu TVNET sazinājās Andrejs, kurš bija palīdzējis no nelāgas situācijas izkļūt kādam vecākās paaudzes vīrietim. «Tas bija pie «Depo» Berģos. Kāpjot ārā no mašīnas, pamanīju netālu vienu romu tautības vīrieti, kas sarunājās ar opi,» stāsta Andrejs.

Par ko tieši runājuši, neesot dzirdējis, taču pamanījis, ka vīrs pavēris vaļā naudas maku, no kura naudu izvilcis romu tautības vīrietis.

«Man šāda situācija nepatika. Nolēmu pieiet klāt un noskaidrot, vai viss kārtībā. Uzrunāju viņus abus. Opis bija kā nohipnotizēts. Neko nesaprata. Teica, ka romi no Ukrainas tirgo kaut kādus trukus un dodot viņam dāvanas,» atminas Andrejs.

«Vēl teica, ka viņam nav naudas un liekot iet uz bankas automātu noņemt.»

Pēc tam arī Andrejs nolēmis iejaukties. «Roms sāka stresot un bļaustīties. Es pasaucu apsargus, un vēl iesaistījās vairāki celtnieki, kas redzēja šo situāciju. Tad roms atdeva naudu opim, savāca savas kastes ar kaut kādiem kastroļiem, ielēca savā auto un aizlaidās.»

«Manas domas ir tādas, ka cilvēkiem ir bail iesaistīties tādās situācijās, jo ir dzirdēti gadījumi, kad romu tautības cilvēki draud izrēķināties. Ieteiktu visiem nepalikt vienaldzīgiem. Un pateikt saviem tuvajiem radiem, paziņām, lai pat neiesaistās ar viņiem sarunās!» saka Andrejs.

Valsts policijā portālam TVNET iepriekš norādīja, ka informāciju par to, vai ir saņemts kāds iesniegums par šādiem gadījumiem, esot ļoti grūti noskaidrot.

Valsts policijā atgādina, ka no šādiem cilvēkiem jācenšas vienkārši izvairīties un sarunās neiesaistīties. Ja tomēr ir gadījusies nelāga pieredze, tad ar iesniegumu vērsties policijā.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu