Londona šogad zaudēs trešā populārākā ceļojumu galamērķa statusu pasaulē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Panthermedia

Lielbritānijas galvaspilsēta Londona šogad sagaidīs 19,8 miljonus tūristu, ierindojoties ari Honkongas (25,7 miljoni tūristu) un Bangkokas (223,3 miljoni tūristu). Taču saskaņā ar «Euromonitor International» datiem, Londona šogad no trešās vietas noslīdēs līdz sestajai vietai pasaules apmeklētāko pilsētu topā.

Līdz 2025. gadam starptautisko tūristu pieplūdums Honkongā un Bangkokā pieaugs par 71%, sasniedzot attiecīgi 44 miljonus un 40 miljonus ceļotāju.

Sagaidāms, ka uz Londonu tūristu skaits varētu palielināties par 30% līdz 25,8 miljoniem ceļotāju, bet Singapūra, Makao un Dubaija apsteigs Londonu, kas būs tikai nedaudz priekšā Kualalumpurai.

Tajā pašā laikā Londona palielinās savu «pārākumu» pār citām Eiropas pilsētām, otrajā vietā atstājot Parīzi, kur gaidāms tūristu pieaugums no 14,2 miljoniem līdz 17,6 miljoniem. Roma nemainīgi paliks trešajā vietā, tūristu skaitam pieaugot no 9,6 miljoniem līdz 12 miljoniem. Taču tai uz pēdām mīs Stambula un Prāga.

Sestajā vietā Eiropas «līgā» ir Barselona, kurā sagaidāms tūristu skaita pieaugums par aptuveni 2%, ņemot vērā, ka pilsētā norisinās debates par pārlieku lielo tūristu skaitu.

Londona ir krietni priekšā citām Apvienotās Karalistes pilsētām. Edinburga ir otrajā vietā ar 1,68 miljoniem tūristu šogad. Mančestra, Birmingema un Glāzgova ir nākamie lielākie ceļojumu galamērķi, bet Londona vidēji divu mēnešu laikā uzņem tik daudz tūristu, cik nosauktās pilsētas visa gada laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu