Karaliskās kāzas pozitīvi ietekmēs Lielbritānijas tūrisma industriju

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vai tiešām kādām slavenam pārim atliek tikai paziņot par saderināšanos, lai cilvēki meklētu iespējas apmeklēt kādu valsti tieši šī iemesla dēļ?Lielbritānijas tūrisma industrija priecājas par gaidāmajām karaliskajām kāzām un bezmaksas publicitāti, ko tās nesīs nākamā gada pavasarī, norāda izdevums «The Independent».

«Apsveicam princi Hariju un Meganu Mārklu ar saderināšanos. Šis notikumu pavērsiens bez šaubām atkal ieliek Lielbritāniju pasaules mediju uzmanības centrā,» norādījusi Lielbritānijas oficiālās tūrisma organizācijas direktore Patrīcija Jeitsa.

Savukārt «VisitLondon» pārstāvis norāda, ka ir aplēsts, ka Apvienotajā Karalistē tūrisms, kas saistīts ar karaliskajām rezidencēm, piemēram, Bakingemas pili un Vindzoras pili, ienes vairāk nekā 500 miljonus britu mārciņu gadā un piesaista 2,7 miljonus apmeklētāju.

Vairāki tūrisma jomas pārstāvji no rāda, ka pagātnes pieredze apstiprina, ka karaliskajiem notikumi neapšaubāmi ir pozitīva ietekme uz britu tūrisma industriju. Vispozitīvākā ietekme ir viesnīcu biznesa pārstāvjiem, kas piedzīvo klientu pieplūdumu.

Vilcienu operatora «Eurostar» pārstāvji norāda, ka 2011. gadā Kembridžas hercoga un hercogienes karalisko kāzu laikā tika piedzīvots 28% pieaugums.

«Vilcienu biļetes tika pasūtītas no visas Eiropas - Beļģijas, Francijas, Vācijas un Nīderlandes,» norāda «Eurostat» pārstāvji. Tāpat šajā laikā «Eurostar» pārvadājis par 21% arī amerikāņu ceļotājus.

«VisitBritain» norāda, ka 600 000 cilvēku pagāja garām Bakingemas pils vārtiem, lai 2011. gadā apskatītu Kembridžas hercogienes kāzu kleitu.

Tajā pašā laikā eksperti prognozē, ka ietekme uz Lielbritānijas tūrisma industriju būs daudz ilgstošāka, jo šādi notikumi kā karaliskās kāzas nodrošina neatsveramu bezmaksas publicitāti valstij.

Jau ziņots, ka pāra kāzas gaidāmas 2018. gada pavasarī. 33 gadus vecais Harijs un 36 gadus vecā Megana Mārkla saderinājušies 2017. gada novembrī Londonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu