Dabas liegumā «Lielie Kangari» cels skatu torni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dabas liegumā «Lielie Kangari» Kangaru mežā, Ropažu novadā, cels skatu torni, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Tiesības rakstīt būvprojektu un veikt autoruzraudzību par 19 300 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa no diviem pretendentiem ieguvis SIA «BM Projekts». Būvprojekts jāizstrādā līdz šā gada 30.martam.

Projekts ir viens no «Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās» pasākumiem, kur kopējais pieejamais finansējums ir 3,4 miljoni eiro.

SIA «BM-projekts» 2016.gadu pabeidza ar 938 265 eiro lielu apgrozījumu un peļņu 7269 eiro apmērā. Mārtiņam Blūmentālam piederošajā uzņēmumā strādā 18 darbinieki, liecina «Firmas.lv» dati.

«Lielie Kangari» ir osu valnis 26 kilometru garumā, tā augstākais posms, ko arī sauc par «Lielajiem Kangariem», ir aptuveni septiņus kilometrus garš. Grēda kā liegums izdalīta 1977.gadā, bet paplašināta 2004.gadā pievienojot teritorijas Ropažu novadā. Šobrīd lieguma kopējā platība ir 1972,4 hektāri.

Dabas liegumā atrodas arī Koderu pilskalns, saukts arī par «Lielā vīra gultu», Lielais Kangaru purvs un Kangaru ezers, kuram blakus izveidotās dabas takas malā atrodas Burlakkalniņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu