Biedrība: Latvijas lauku tūrisma mītnēs rīkotajos pasākumos aug viesu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viesu skaitam Latvijas lauku tūrisma mītnēs rīkotajos pasākumos ir tendence augt, aģentūrai LETA sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas «Lauku ceļotājs» prezidente Asnāte Ziemele.

«Vietējo cilvēku skaits vienā pasākumā pieaug. Arī kāzas svin aizvien lielākas. Krīzes laikā ļoti samazinājās cilvēku daudzums vienā pasākumā, taču tagad cilvēki atkal ir atgriezušies. Saimnieki arī paši plāno un reklamē publiskus pasākumus, un piesaista publiku paši,» sacīja Ziemele, piebilstot, ka Latvijas lauku tūristu mītnēm būtiska ir pašmāju ceļotāju aktivitāte, jo tie nodrošina tūrisma mītnēm attiecīgo apgrozījumu un ienākumus, lai noturētu un paaugstinātu kvalitāti.

Viņa teica, ka latvieši vairāk ir individuāli ceļotāji, kuri apceļo Latviju šaurā lokā tikai ar savām ģimenēm, reti ekskursijās apvienojoties ar citām ģimenēm. Turpretī krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji daudz vairāk ceļo plašākā lokā, apvienojoties ar citiem.

Ziemele arī piebilda, ka vairāk rezervācijas Latvijas lauku tūrisma mītnēs šogad klienti veic tieši vasaras sezonai, kad Latviju apmeklē ļoti daudz tūristu. Turpretī vietējie diezgan aktīvi ceļo arī citos gadalaikos.

Kopumā tūristi šogad rezervācijas veic savlaicīgi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad ģeopolitiskie notikumi Latvijai tuvējās valstīs, kā piemēram, Ukrainā, negatīvi iespaidoja tirgu un tūristi neplānoja braucienus uz Latviju, šogad ārvalstu tūristu aktivitāte Latvijā pieaug. «Saimnieki teica, ka iepriekšējos gados viņiem ļoti daudzas grupas no Nīderlandes un Krievijas atteica rezervācijas. Tagad tas, paldies Dievam, ir noklusis. Tiklīdz kaut kas šajā reģionā, ieskaitot Ukrainu, Baltkrieviju, Moldovu un varbūt vēl kaut kādas mazliet tālākas valstis, tūristu aktivitāte samazinās. Pašlaik situācija ir kļuvusi mierīgāka un mēs redzam, ka tūristi momentā ir aktīvāki un jūtas drošāk, plānojot ceļojumus šurp,» teica Ziemele.

Biedrības «Lauku ceļotājs» mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. «Lauku ceļotājs» pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. «Lauku ceļotāja» biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu