Mežos vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Onkelflo, CC BY-NC 2.0

Atsevišķos Latvijas novados un pilsētās joprojām saglabājas augsts meža ugunsgrēku risks, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīdinājums spēkā Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Pēc trešdienas lietus tas atcelts Rīgā.

Vietās, kur pēdējās dienās bijušas lietusgāzes, ugunsbīstamība sarukusi, citviet, kur lijis maz, tā nav mainījusies, bet dažviet, kur nav lijis nemaz, ugunsbīstamība turpina palielināties.

Lietus šonedēļ nav reģistrēts trijās novērojumu stacijās - Liepājā, Pāvilostā un Rucavā. Latvijas lielākajā daļā nokrišņu daudzums nedēļas pirmajā pusē sasniedzis vienu līdz desmit litru kvadrātmetrā.

Tuvākajās diennaktīs daudzviet gaidāms neliels vai īslaicīgs lietus. Valsts lielākajā daļā saglabāsies nokrišņu deficīts.

Kopš pagājušās nedēļas nogales meža degamības rādītājs daļā valsts atbilst ceturtajai klasei no piecām.

Kā ziņots, atbilstoši Valsts meža dienesta datiem trešdien Latvijā dzēsti divi meža ugunsgrēki 2,03 hektāru platībā, otrdien - trīs meža ugunsgrēki 0,06 hektāru platībā, bet pirmdien - 14 meža ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 21,8 hektāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu