21. martā tiek atzīmēta Starptautiskā meža diena

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Otrdien, 21. martā, ir Starptautiskā meža diena. Šī diena vērš uzmanību uz visu veidu mežu un koku nozīmību, kā arī atzīmē veidus, kā tie stiprina un aizsargā sabiedrību. Šogad Starptautiskās meža dienas tēma ir «Meži un enerģija», tās ietvaros tiek izcelta koksnes enerģijas nozīmība cilvēku dzīves uzlabošanā, nodrošinot ilgtspējīgu attīstību un nevēlamu klimata pārmaiņu mazināšanu.

Koksne ir nozīmīgs atjaunojamās enerģijas avots, kas spēj nodrošināt pasauli ar vairāk elektroenerģijas nekā saule, hidroelektrostacijas vai vēja turbīnas, ziņo «United Nations».

Koksnes enerģija veicina ekonomisko attīstību - teju 900 miljoni cilvēku, galvenokārt jaunattīstības valstīs, darbojas koksnes enerģētikas nozarē. Šīs nozares modernizācija var palīdzēt atdzīvināt lauku ekonomiku un veicināt uzņēmumu attīstību. Lielāka investēšana koksnes enerģijas ražošanā un koksnes kurināšanā var nodrošināt ieņēmumus, lai finansētu mežu labāku apsaimniekošanu, veicinātu meža teritorijas paplašināšanos, kā arī nodrošinātu vairāk darbavietu.

Meži un koki veicina optimālu pilsētas dzīvi un zemākus elektrības rēķinus. Tāpat koksnes enerģija mazina klimata pārmaiņas un veicina ilgtspējīgu attīstību. Meži nodrošina tīru gaisu, ūdeni un enerģiju. Ilgtspējīgi apsaimniekoti meži var nodrošināt atjaunojamu un no oglekļa brīvu enerģiju zaļākai nākotnei.

Lielāki ieguldījumi tehnoloģiskā inovācijā ilgtspējīgi apsaimniekotiem mežiem ir būtiski, lai palielinātu mežu lomu kā galvenajam atjaunojamās enerģijas avotam. Šādā veidā tiek investēts ilgtspējīgā nākotnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu