No apsaldējumiem cietuši pieci cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien mediķi snieguši palīdzību pieciem cilvēkiem, kas guvuši ķermeņa apsaldējumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule.

Rīgā un Pierīgā apdegumu centrā nogādāti četri cilvēki ar virspusējiem apsaldējumiem, savukārt Latgalē apsaldējies viens cietušais.

Tāpat mediķu palīdzība vakar bijusi nepieciešama diviem no ķermeņa atdzišanas, hipotermijas, cietušajiem Zemgalē un vienam Latgalē.

"Vakar mediķu palīdzība nav bijusi nepieciešama nevienam, kas būtu pakritis un guvis traumas uz slidenām ielām," piebilst Bundule.

Divos gadījumos cilvēki vakar arī guvuši termiskus apdegumus. Latgales reģionā kāds 45 gadus vecs vīrietis verdošā ūdenī iemērcis roku un ar pirmās līdz otrās pakāpes rokas apdegumu nogādāts slimnīcā. Savukārt gadu vecs puisītis aplējies ar karstu ūdeni un ar rokas un pēdas apdegumu nogādāts Alūksnes slimnīcā.

Savukārt ugunsgrēkā Lielvārdē strādāja divas NMP mediķu brigādes un trīs, septiņus un desmit gadus vecus bērnus nogādāja Bērnu slimnīcā, bet divas sievietes - Ogres un Gaiļezera slimnīcās.

Kopumā vakar NMP dienesta mediķi devušies uz 1067 izsaukumiem visā Latvijā, tai skaitā dažādu negadījumu un traumu situācijās ātrās palīdzības mediķu palīdzība bija nepieciešama 128 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka vakar vēlu vakarā izcēlies ugunsgrēks kādā divstāvu dzīvojamajā mājā Lielvārdē, Rembates ielā 13, ugunsnelaimē gājis bojā sešus gadus vecs bērns un vēl trīs bērni izglābti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu