Foto: ULEB

Otrdienas vakarā Beļģijas pilsētas Šarleruā arēnā «The Spiroudome» notiks ULEB kausa izcīņas finālspēle, kurā Latvijas izlases basketbolista Roberta Štelmahera pārstāvētais Lietuvas klubs «Lietuvos rytas» tiekas ar grieķu vienību «Makedonikos». Fināla spēles sākums paredzēts pulksten 21 pēc Latvijas laika.

Pirms izšķirošā mača abas komandas neslēpa, ka to vienīgais mērķis ir aizbraukt no Beļģijas ar ULEB kausu. «Mūsu uzdevums ir ļoti skaidrs — iegūt kausu. Domāju, ka mēs šobrīd to varam izcīnīt,» uzskata «Lietuvos rytas» galvenais treneris Tomo Mahoričs.

«Mēs uzvarējām divus grieķu klubus («PAOK» un «Aris») play-off turnīrā, taču nevar salīdzināt šīs komandas. «PAOK» un «Aris» Grieķijas čempionāta kopvērtējumā atrodas augstāk nekā «Makedonikos», taču sezonas beigās varēs redzēt, kas ir spēcīgāks,» uzskata Mahoričs. ««Makedonikos» ir stiprāka komanda, nekā te kāds domā. Izredzes abām komandām ir vienādas, un nav viena favorīta. Mēs vienkārši ticam, ka izcīnīsim uzvaru.»

Galvenajam trenerim piekrīt arī Štelmahers. «Mēs respektējam mūsu pretiniekus, taču ceru, ka uzvarēsim. Kā jau treneris teica, komandām izredzes ir vienādas,» saka Štelmahers. «Mēs uzvarējām divas grieķu komandas, kuras skaitās labākas par «Makedonikos». Bet kurš ir finālā?»

«Makedonikos» galvenais treneris Argirs Pedulaks neuzskata, ka viņa vadītā komanda pārsteidzoši iekļuvusi ULEB kausa izcīņas finālā. «Daudzi domā, ka mūsu spēlēšana ULEB kausa finālā ir pārsteigums. Taču fakti norāda, ka esam augsta līmeņa komanda,» saka Pedulaks. «Mēs šeit esam, lai uzvarētu, taču tas būs grūti izdarāms. Darīsim visu, ko spēsim.»

Pusfinālā Štelmahera komanda divu spēļu summā ar 150:142 uzvarēja spāņu klubu «Pamesa». Savukārt «Makedonikos» pusfinālā ar 180:172 pārspēja «Hemofarm», kas ceturtdaļfinālā uzvarēja Latvijas čempionvienību «Ventspils».

Otro gadu pēc kārtas ULEB kausa izcīņas finālā piedalīsies kāds Latvijas basketbolists. Pagājušajā sezonā Madrides «Real» ar Kasparu Kambalu ULEB kausa finālā ar 72:83 zaudēja Izraēlas komandai «Hapoel».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp