Ceļu policisti - izspiedēji? (228)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Vēlējos pastāstīt par atgadījumu ar ceļu policiju 25. janvārī, lai pabrīdinātu visus autovadītājus," raksta TVNET lasītājs Jānis Subotins.

Es mēroju ceļu no Lubānas ielas, kur sagaidīju draudzeni no darba, uz mājām Lēdurgas ielā. Viestura prospektā braucu ar ātrumu 50 km/h, tāpat kā visi, jo ceļš bija slidens. Ieraudzīju, ka pretējā joslā Ceļu policijas ekipāža, ieslēdzot bākugunis, apgriežas braukšanai pretējā virzienā un sāk lēnām braukt man pakaļ. Ieslēgtas bija tikai zilās gaismas, tāpēc pēc noteikumiem turpināju savu ceļu, jo viņi brauca apmēram 100 m attālumā aiz manis. Tā mēs nobraucām kādu 1,5 km. Tad viņi skaļrunī pavēlēja man apstādināt mašīnu pie labās malas, ko es uzreiz arī izdarīju.

Pie mana autovadītāja loga pienāca Ceļu policijas darbinieks, jaunākais inspektors Didzis Juksts, un palūdza uzrādīt tehnisko pasi un vadītāja apliecību. Pēc apmēram 20 sekundēm viņš palūdza mani izkāpt no automašīnas. Tā arī darīju, jo biju pārliecināts, ka neesmu pārkāpis nevienu no ceļu satiksmes noteikumiem. Tālāk sekoja teksts no Ceļu policijas darbinieka puses: "Kur tā steidzamies?" Es atbildēju: "Kāpēc steidzos, es nepārsniedzu ātrumu." CP: "Vai tad 100 km/h nav ātruma pārsniegšana!?" - "Kādi 100 km/h?!" - brīnījos es. CP: "Mēs braucām jums pakaļ, un jūsu ātrums bija 100 km/h!" - "Mans ātrums bija 50 km/h" - pārliecināti atbildēju es. Tad ceļu policists nenosarkstot teica: "Ne 50 km/h, bet 68 km/h."

Tātad mans mistiskais ātrums samazinājās par 32 km/h pēc policista viedokļa un par 50 km/h pēc reālā ātruma. Es sapratu, ka no manis mēģina izspiest naudu, "kukuli", jo pats es pārvietojos ar diezgan dārgu auto "Dodge Caliber", 2007. gada izlaiduma. Palūdzu Ceļu policijas darbiniekam uzrādīt videoierakstu, kur ir fiksēts mans agresīvais pārkāpums, jo ekipāža pārvietojās ar "Volvo S80", valsts numurzīme FU9391, kuros ir iebūvēta videokamera. CP atbilde: "Valstij nav naudas."

It kā mēs visi to nezinātu, tomēr neredzēju sakarību starp videoierakstu un "valstij nav naudas". Tāpēc pieprasīju uzrādīt manu uzstādīto ātruma rekordu. Man parādīja melnu kasti ar sarkaniem cipariem "67". Pajautāju: "Kā es varu būt pārliecināts, ka ātrums ir mans?" Uz ko CP agresīvi atbildēja: "Ko, tu neredzi, uz radara ir 67!" Es nepiekritu un teicu, lai izraksta protokolu, kuru pēc tam domāju apstrīdēt. Iekāpu mašīnā un gaidīju.

Pēc piecām minūtēm CP mani pasauca vēlreiz ārā no mašīnas, es domāju - parakstīt protokolu, bet nē. Viņš pieprasīja uzrādīt aptieciņu, ugunsdzēšamo aparātu un trīsstūri. Kā reiz ugunsdzēšamais aparāts nebija uz vietas. Varēja redzēt laimes staru CP acīs. Ar tekstu: "Tūlīt izrakstīsim protokolu par braukšanu bez ugunsdzēšamā aparāta un par ātruma pārkāpumu!" Es vairs nevēlējos ar viņu strīdēties par ātrumu un iekāpu savā mašīnā. Nogaidīju kādas 15 minūtes, nezinu, vai divi teikumi ir jāraksta tik ilgi. Kad CP atnesa man protokolu parakstīšanai, konstatēju, nav ne vārda par ātruma pārsniegšanu! Izrakstīts protokols un piespriests naudas sods 5 latu apmērā par braukšanu bez ugunsdzēšamā aparāta, kuram pilnībā piekrītu. Bet kur palika mans ātruma pārkāpums? Vēl protokolā tika norādīti apstākļi, kas pastiprina atbildību, laikam tāpēc, ka nepiekritu ātrumam 100 km/h? Vēlējos ar šo stāstu pabrīdināt visus, lai uzstāj uz savu, ja ir pārliecināti par savu taisnību.

Protams, šī ekipāža ir izņēmums, jo kopumā esmu apmierināts ar mūsu Ceļu policijas darbu.

Ar cieņu,

Jānis Subotins

Komentāri (228)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu