Stihija uz ielām, haoss satiksmē (547)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sniega dēļ joprojām būtiski apgrūtināta satiksme Rīgā. Nedaudz ir uzlabojusie sabiedriskais transporta kustība. Rīgas dome aicina Rīgā pēc iespējas neizmantot personīgo transportu

Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts

 Rīgā nedaudz uzlabojusies sabiedriskā transporta kustība, pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane.

"Tagad viss kursē, kaut arī ar lieliem kavējumiem. Uz sabiedriskā transporta kustības sarakstiem gan var neskatīties," sacīja Rumpane.

Patlaban lielākās problēmas ir 6.maršruta tramvaju kustībā, jo lielo kupenu dēļ autovadītāji savus transportlīdzekļus Krišjāņa Barona ielā novieto tā, ka tramvajs nevar pabraukt garām. Tāpat tramvaja kustību apgrūtina automašīnas, kas pie Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas mēģina iebraukt Brīvības gatvē.

Sniega un avāriju dēļ Rīgā paralizēta satiksme Brīvības gatvē

Pie VEF tilta bija avarējuši divi autobusi, uz laiku apturot gan privātā, gan sabiedriskā transporta kustību. Nekursēja arī 6.maršruta tramvaji, un iedzīvotāji uz centru devās kājām. Daudzi iedzīvotāji sniega dēļ vēl nav tikuši uz savām darbavietām.

Kā informēja Rīgas domes Satiksmes vadības centrā, liela avārija bija notikusi arī Juglā, Brīvības gatves un Silciema ielas krustojumā, ievērojami apgrūtinot satiksmi. Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties citus braukšanas maršrutus.

Kā novēroja LETA, satiksme apgrūtināta arī Ģertrūdes un K.Barona ielas krustojumā, kur trolejbuss ietriecies stāvošā automašīnā. Apgrūtināta arī autobusu kustība no Zolitūdes.

Tramvajiem grūtības sagādā starp sliedēm sablīvētais sniegs, kas ir jāiztīra, savukārt autobusiem un trolejbusiem ir ļoti grūti apgriezties galapunktos. Daļa galapunktu gan tagad jau ir iztīrīti.

"Ja arī autobuss var iebraukt pieturvietā, ārā viņš no tās netiek. Tādēļ autobusu vadītāji mēģina izvairīties no iebraukšanas pieturvietās," teica Rumpane.

Viņa situāciju vērtēja kā diezgan bēdīgu un aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un būt saprotošiem. Ielās darbojas visas "Rīgas satiksmes" remontbrigādes.

Rīgā maģistrālās ielas un tilti ir caurbraucami, bet stipri apgrūtināti braukšanas apstākļi ir rajona nozīmes ielās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Rīgā turpinās maģistrālo ielu, tiltu un intensīvākās satiksmes rajona nozīmes ielu tīrīšana. Naktī un no rīta kopumā darbus veica 65 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas, traktorbirstes, autogreideri, iekrāvēji, pašizgāzēji. No Vecrīgas un pilsētas centra tika vests sniegs. Sniega izvešana turpināsies arī vakarā.

Ierobežotā finansējuma apstākļos mazāk intensīvas satiksmes rajona nozīmes ielu tīrīšana tiek veikta galvenokārt mācību iestāžu un ārstniecības iestāžu tuvumā.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Jau ziņojām, ka Rīgā visu nakti ir intensīvi snidzis, no rīta turpinājās ielu tīrīšana, taču tīrītas tika lielākās maģistrālās ielas, tāpēc mazākajās ielās braukšana otrdienas rītā bija apgrūtināta, bet daudzviet pārvietošanās varētu būt ļoti smaga. Rīgā sniega segas biezums varētu būt palielinājies par aptuveni 20 centimetriem. Vietām ir sapūstas milzīgas kupenas.

Lai gan Rīgas ielās strādā ceļu dienestu automašīnas, sniega un sāls putra ielās ir ļoti bieza, savukārt zem tās piebrauktais sniegs pārvērties ledū.

Šorīt bija traucēta arī pasažieru vilcienu kustība, tomēr neviens reiss nav atcelts, informēja AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, šodien Rīgā gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. No rīta pa laikam snigs, dienas laikā gaidāms neliels īslaicīgs sniegs.

Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš ar ātrumu 3 - 8 metri sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra dienā mīnus 1, mīnus 2 grādi.

Komentāri (547)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu