Fotoradaru ieviešana atcelta uz nezināmu laiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lai arī jaunajiem fotoradariem satiksmes uzraudzība bija jāsāk 21. oktobrī un viena otra pārvietojamā iekārta ceļmalās jau bija manāma, tiesa gan, tās darbojās tikai testa režīmā un sabildētie autovadītāji sodus nesaņems, pilnvērtīga kontroles iekārtu uzstādīšana ir atlikta uz nenoteiktu laiku.

Kā šorīt raksta Neatkarīgā, fotoradaru piegādātāji nav izpildījuši noslēgtās vienošanās un, kā saka Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, "nekvalitatīvu produktu VP nepieņems".

Zivtiņš laikrakstam gan norādījis, ka problēma neesot vis fotoradaru tehniskais stāvoklis, bet atsevišķi līguma punkti, kurus piegādātājs nav izpildījis. Kādi ir šie neizpildītie punkti, VP pārstāvis neatklāj, jo līgums esot ierobežotas pieejamības dokuments.

Saskaņā ar sākotnējo vienošanos fotoradari bija jāuzstāda līdz 21. oktobrim, taču bija iespējams arī mēnesi ilgs pārejas laiks gadījumam, ja rastos kādi sarežģījumi. Zivtiņš gan uzsver: nevar droši apgalvot, ka fotoradaru sistēma būs pilnībā gatava darbam arī 21. novembrī.

Jautāts par solīto, bet publiski vēl nepieejamo fotoradaru izvietojuma karti, Zivtiņš laikrakstam norāda, ka nepieciešamā informācija par kartes sagatavošanu atbildīgajiem darbiniekiem esot jau izsniegta, taču darbi kavējas. Tā gan neesot liela problēma, jo fotoradaru sistēma tāpat vēl nedarbojoties.

Kad atbildīgie dienesti sāks fotoradaru uzstādīšanu, daudzi no tiem nonāks uz tiltiem. Daudzi autobraucēji uzskata, ka šajās vietās visdrīzāk notiks naudas pelnīšana, nevis satiksmes drošības uzlabošana. Zivtiņš gan ir citās domās, jo, piemēram, uz Salu tilta daudz negadījumu notiek tieši atļautā ātruma pārsniegšanas dēļ. "Neuzskatu, ka tā ir naudas kāšana," Neatkarīgajai sacījis VP pārstāvis, uzsverot, ka fotoradara mērķis ir konkrētajā vietā samazināt vidējo braukšanas ātrumu.

CSDD saņems atlīdzību par ziņojumu izsūtīšanu pārkāpējiem

Ministru kabineta komiteja šodien akceptējusi papildinājumus Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) saskaņā ar līgumu, ko tā noslēgusi ar VP, veic no fotoradariem saņemtās informācijas apstrādi transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, kā arī sagatavo un nosūta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītajam turētājam vai, ja turētājs nav norādīts, - transportlīdzekļa īpašniekam (valdītājam) protokolu - lēmumu, par to saņems atlīdzību, vēsta aģentūra LETA.

Atlīdzības apmēru, ko saņems CSDD, noteiks Ministru kabinets. Lai minētie grozījumi Ceļu satiksmes likumā varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāatbalsta valdībā un jāpieņem Saeimā.

Tāpat LETA vēsta, ka Ministru kabineta komiteja šodien uzdevusi Satiksmes ministrijai līdz 2012.gada 1.jūlijam izstrādāt un iesniegt valdībā informatīvo ziņojumu par to, kā norit par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem iekasēto soda naudu administrēšana, tostarp - cik daudz finanšu līdzekļu tiek ieskaitīti valsts budžetā.

Ja tuvākajā nākotnē nāksies konstatēt, ka izveidotā sistēma ar fotoradariem fiksēto pārkāpumu administrēšanai ir neefektīva, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai tiks uzdots sagatavot priekšlikumus sistēmas pilnveidošanai, šodien vienojās Ministru kabineta komiteja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu