Video No zemiem peroniem iekāpšana jaunajos vilcienos daļai ir gaužām apgrūtinoša. Kāpēc tā?

Foto: Evija Trifanova

Raidījuma "4. studija" skatītāja Dace dalījās ar savu pieredzi, ka, iebraucot Rīgā, no jaunajiem elektrovilcieniem ir gan grūti izkāpt, gan grūti tajos iekāpt, jo nav kur pieturēties un pirmais pakāpiens ir par augstu.

Uzņēmuma "Pasažieru vilciens" pārstāvis Edgars Butāns atzīst, ka iekāpšana un izkāpšana no jaunajiem elektrovilcieniem tiešām ir problēma un tiek saņemtas pasažieru sūdzības arī sociālajos tīklos:

"Jaunie elektrovilcieni ir piemēroti pasažieru iekāpšanas un izkāpšanas nodrošināšanai vietās, kur ir augstie peroni. Savukārt tur, kur ir zemie peroni, vides pieejamība tik tiešām ir ierobežota. Iekāpšana jaunajos elektrovilcienos ar esošās izbīdāmās uzbrauktuves palīdzību ir iespējama tikai divās stacijās. Tā ir dzelzceļa stacija "Tukums 1" un Rīgas Centrālās stacijas otrā perona 1. un 10. ceļš," stāsta Butāns.

LDz pārstāve Agnese Līcīte skaidro, ka uzņēmums, lai nodrošinātu un uzlabotu vides pieejamību, kā arī ērtības visiem pasažieriem, šobrīd veic vērienīgu modernizācijas projektu.

Vairāk skaties sižetā!

Svarīgākais
Uz augšu