Braukšanas apstākļi nav apgrūtināti, naktī iespējams apledojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pievakarē Latgalē vietām turpina nedaudz snigt, bet tas braukšanas apstākļus pa valsts galvenajiem autoceļiem īpaši neapgrūtina, informē VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC). Nakts laikā būtiski nokrišņi nav gaidāmi, toties atsevišķos rajonos veidosies bieza migla un gaisa temperatūra būs no mīnus viena līdz plus trīs grādiem.

Brauktuves ir mitras, tāpēc nakts un rīta stundās, temperatūrai pazeminoties, autoceļi var apledot, brīdina LVC.

Valsts autoceļu uzturēšanas darbos dienā bija iesaistītas desmit AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu