Piekauj cilvēku, kas aizrādījis par smēķēšanu tramvaja vagonā (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēku piekauj tikai par to, ka aizrādījis par pīpēšanu tramvaja vagonā. Tikmēr policija atsakās ierasties, lai vainīgo aizturētu. Vai tā vietā, lai ieguldītu naudu dārgās būvēs, nevarētu ieguldīt naudu videonovērošanas iekārtu uzstādīšanā sabiedriskajā transportā? Citādi katram no mums drīz nāksies apbruņoties, lai sevi aizsargātu!

Vakar vakarā braucu tramvaja otrajā vagonā. Kārtējā pieturā iekāpa divi cilvēki, sajutu it kā vienu brīdi cigarešu dūmus. It kā nekas traks tas nav - visādi jau tipiņi, kāpjot iekšā vagonā, izpūš pēdējo dūmu un nereti sanāk, ka tieši vagonā, - ko tur daudz uztraukties...

Tomēr izrādījās - kāds tiešām smēķēja. Pēc brīža sākas maza diskusija: kāds aizrādīja, lai beidz smēķēt vagonā. Vārds pa vārdam, līdz pienāca 13. janvāra ielas pietura. Visi izkāpa ārā, un cilvēks, kurš bija smēķējis, uzbruka otram - tikai tādēļ, ka tika aizrādīts par smēķēšanu.

Un īstais stāsts un sāpe ir šāds - zvanu 112 un saku: divi cilvēki kaujas. Savienoja mani ar policiju, noskaidrojam, ka es neesmu cietušais, bet vēlos ziņot par notiekošo. Par laimi, tikmēr kautiņš jau bija beidzies bez asinsizliešanas. Es policistiem skaidroju, ka uzbrucējs iet uz tuneli. Policijā atbildēja: nu jā, skaidrs, pasakiet cietušajam, lai vēršas Matīsa ielā policijā, jo viņiem esot viena patruļa un aizbraukt un noķert tāpat nepaspēšot. Viņi tāpat to kontingentu zinot, un tad jau skatīsies. Jāsaka, ka 13.janvāra ielā ir policijas iecirknis - man principā vienalga, valsts vai pašvaldības, bet kāpēc netika no tuvākā iecirkņa nosūtīts kāds, lai aiztur uzbrucēju? Nebūtu policisti kļūdījušies, ķerot vainīgo pēc mana apraksta, jo pieņemu, ka vainīgais bija vienīgais čigāns bez krekla ar tetovējumu uz kreisās rokas tunelī un neizskatījās, ka viņš mēģinātu bēgt.

Visādas pilis ceļam... Kāpēc nevar naudu ieguldīt tiešām svarīgā lietā - cilvēku drošībā?! Tikpat labi nākamais, kam uzbruks tāds agresīvs tips, var būt ikviens, bet palīdzības nav. Vai tautai jāsāk apbruņoties? Raksts nav vērsts pret čigāniem, jo tādi paši ir gan latvieši, gan krievi.

Ir atsevišķos sabiedriskajos transportos novērošanas kameras, iespējams, ja tam konkrētajam tramvajam būtu novērošanas kamera, jau pašā konflikta sākumā būtu izsaukta apsardze. Rodas jautājums: kāpēc nav visos tramvajos šādas novērošanas ierīces, ar kurām varētu operatīvi fiksēt notiekošo un rīkoties?

Galu galā kuram tad ir jāatbild par cilvēku drošību un kam ir jārīkojas - "Rīgas satiksmei" (ja būtu novērošanas kameras, iespējams, būtu novērsts konflikts), policijai, vai tomēr pašvaldībai konkrētāk būtu jāpārdomā, kuras lietas ir prioritārās un kuras mazāk prioritāras, un jāpārdala finansējums - vairāk policijai!

Būtu interesanti saņemt visu pušu komentārus, kas un kā, vai varbūt tiešām jāsāk bruņoties?

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu