Atsevišķiem šķidrās degvielas veidiem ierobežos sēra saturu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 1. jūnijā Valsts Sekretāru sanāksmē izsludināja Vides ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu «Par sēra satura ierobežošanu atsevišķiem šķidrās degvielas veidiem», informēja Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Izstrādātais MK noteikumu projekts nosaka:

- Šķidrās degvielas veidus ar paaugstinātu sēra saturu, kurus aizliegts izlaist brīvam apgrozījumam vai realizēt;

- Vides kvalitātes normatīvus iekārtām un noteikta veida kuģošanas līdzekļiem, kuri izmanto sēru saturošu šķidro degvielu;

- Kārtību, kādā novērš, ierobežo un kontrolē sēra dioksīda emisiju no stacionārajiem piesārņojuma avotiem;

- Izmēģinājumu un inovatīvo emisijas samazināšanas tehnoloģiju izmantošanu kuģošanas līdzekļos.

Minētais noteikumu projekts pārņems ES direktīvas 1999/32/EK un 2005/33/EK prasības. Latvijas normatīvajos aktos direktīva 1999/32/EK jau ir pārņemta ar 2004.gada 2.marta noteikumiem Nr.125 «Noteikumi par sēra satura ierobežošanu noteiktiem šķidrās degvielas veidiem». Iestrādājot direktīvas 2005/33/EK prasības iepriekš minētajos noteikumos, būtu būtiski jāgroza esošā teksta redakcija un jāpapildina tā ar jaunām prasībām, tādēļ nolemts izdot jaunus MK noteikumus.

Noteikumu prasības neattieksies uz dīzeļdegvielu, kas noteikta benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu reglamentējošajos normatīvajos aktos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu