Kaļiņingradas gubernators gatavs pārvietot uz Kaļiņingradu «Latvijas krievus»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Kaļiņingradas apgabala gubernators Georgijs Booss plāno palielināt reģiona iedzīvotāju skaitu, pārvietojot uz Kaļiņingradu krievvalodīgos Latvijas iedzīvotājus, piektdien raksta avīze «Vremja novostej».

Paziņojumu par iespējamo apgabala iedzīvotāju papildinājumu šādā veidā Booss sniedza aptuveni pirms nedēļas vietējā televīzijas kanālā, norāda laikraksts. Šajās dienās šāda plāna esamību apstiprināja arī Krievijas prezidenta administrācijā izveidotās pārvaldes starpreģionāliem un kultūras sakariem ar ārvalstīm vadītājs Modests Koļerovs.

Runājot par krievu stāvokli Latvijā, Koļerovs norādīja, ka Krievijai ir plāni tā uzlabošanai. «Cik man zināms, Kaļiņingradas apgabala jaunā vadība ir ieinteresēta vērienīgā iedzīvotāju repatriācijā no kaimiņvalstīm uz Kaļiņingradas reģionu,» viņš teica, uzsverot, ka to var izdarīt ar «ļoti atvieglotiem noteikumiem».

Tomēr pagaidām jautājums ir par to, vai paši «Latvijas krievi» vēlēsies pārcelties uz Kaļiņingradas apgabalu, norāda laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu