Reģionos plāno izveidot nelielas "Alfas" vienības (214)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemieri Bauskā, kuru izklīdināšanai tika sūtīta specvienība "Alfa", Valsts policijā (VP) radījuši pārdomas, ka nākotnē neliela specializēta vienība būtu nepieciešama katrā Latvijas reģionā, šodien raksta "Neatkarīgā".

VP priekšnieks Valdis Voins intervijā laikrakstam stāsta, ka Bauskā ar iedzīvotājiem galā tikt varēja arī vietējā policija, taču pieredzes trūkuma un vietējo apstākļu dēļ viņi savu pienākumu nav izpildījuši.

"Tiem policistiem tur ir māja, ģimene, bērni. Šie psiholoģiskie apstākļi kavē konkrētu rīcību, tāpēc nākotnē iespēju robežās katrā reģiona pārvaldē vajadzētu izveidot kaut ko līdzīgu "Alfai"," skaidro Voins.

Jau rakstījām, ka 31.augustā, bruņojušies ar plakātiem, protestējot pret Bauskas slimnīcas slēgšanu, Bauskas iedzīvotāji nepieteiktā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus. Tikai ar specvienības "Alfa" palīdzību, kas bija ieradusies no Rīgas, piketētāji tika izgaiņāti, tādējādi atbrīvojot ceļus transportam.

Komentāri (214)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu