JL plāno aktivizēties un vairot savus paveiktos darbus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Gandrīz pēc desmit stundu garām diskusijām opozīcijā esošā partija «Jaunais laiks» (JL) konferencē nolēmusi turpmāk strādāt aktīvāk un nākt klajā ar likumdošanas izmaiņām «par valstij svarīgu jautājumu risināšanu». «Mēs piedāvāsim izmaiņas likumdošanā par to, kā saredzam valsts attīstību,» sacīja partijas Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš.

<font size="2"><b>Repše atzīst partijas kļūdas, taču negrasās atkāpties</b></font>

Konferencē tika analizēti 9.Saeimas vēlēšanu rezultāti, taču «atbildību par pieļautajām neveiksmēm praktiski neviens neuzņēmās», atzina JL Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa. Konferencē izskanējis, ka cerētais rezultāts nav sasniegts, jo kampaņā ir bijušas vairākas kļūdas, piemēram, Rīgā nav ticis likts uzsvars uz partijas līderiem. Konferencē par JL politiku pētījumu bija sagatavojis politologs Jānis Ikstens, kuram to bija pasūtījuši konferences organizētāji.

Āboltiņa pauda neizpratni, kādēļ Ikstena pētījumā lielāka loma atvēlēta Sandrai Kalnietei, nevis partijas priekšsēdētājam Einaram Repšem. Āboltiņa uzskata, ka Repšes attieksme pret partiju ir mainījusies un viņš ir kļuvis aktīvāks. «Šodien bija liela vienprātība, ka viņš ir partijas līderis,» sacīja Āboltiņa.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, pirms konferences tika veikta JL biedru aptauja, kurā visaugstāk ir novērtēta Āboltiņas darbība līdzšinējos amatos - ar 68 balsīm, pa 40 balsīm saņēmusi Ina Druviete un Valdis Dombrovskis, 37 - Repše, 32 - Kārlis Šadurskis, bet 28 - Linda Mūrniece.

Aptaujā 64% biedru pauduši, ka nav apmierināti ar JL rezultātiem 9.Saeimas vēlēšanām, tajā pat laikā 69% aptaujāto pauduši viedokli, ka vēlēšanu rezultāti precīzi neatspoguļo sabiedrības viedokli par politiskajām partijām. 68% aptaujāto JL biedru nav bijuši apmierināti ar partijas vēlēšanu kampaņas saturu, 71% - ar kampaņas organizāciju, tomēr 58% bijuši apmierināti ar kampaņas materiālu un videoklipu kvalitāti.

Mūrniece pēc konferences izteicās, ka turpmāk partija strādās daudz aktīvāk, un jau drīzumā tiks lemts par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām. Arī Āboltiņa uzsvēra, ka jāturpina aktīvāk strādāt, jo «ar godīgumu vien ir par maz».

Partijas konferences dalībnieki vienojušies turpināt censties iedzīvināt partijas priekšvēlēšanu programmu, kuru daudzi neatkarīgi eksperti pirms vēlēšanām esot ļoti atzinīgi novērtējuši.

Repše pirmdien notikušajā partijas konferencē atzina, ka tā ir pieļāvusi kļūdas gan savā darbībā, gan cilvēkos, taču viņš tāpēc negrasās atkāpties no partijas vadītāja amata. Repše ir apņēmības pilns startēt vēlēšanās pēc diviem gadiem, kad beigsies viņa pilnvaras. «Es neredzu šobrīd reālu kandidātu, kas varētu uzņemties vadīt partiju, bet varbūt es neesmu objektīvs,» piebilda Repše, uzsverot, ka galvenais partijas uzdevums nākotnē ir strādāt pie reālu problēmu risināšanas - inflācijas apturēšanas un nodokļu samazināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu