Karkasu māja

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šībrīža apstākļos arvien populārākas kļūst mājas, kuras ražotāji piedāvā jau ar gatavu korpusu, tas tikai jāatved, jāsaliek un tālākais jau atkarīgs no klienta - iespēju ir loti daudz. Viens no uzņēmumiem Latvijā, kas piedāvā jau gatavu karkasu. Šoreiz par iespējām iegādāties jau gatavu mājas karkasu stāstīsim plašāk.

Pirmie soļi

Pirms izvēlēties pakalpojumu sniedzēju, vajadzētu uzzināt, vai uzņēmums atbilst Eiropas Savienības standartiem un vai ir nepieciešamās kvalitātes zīmes un sertifikāti. Tas viss tādēļ, ka noteikti vēlēsieties savas mājas celtniecību uzticēt pieredzējušiem speciālistiem. Šāda tipa firmas sadarbojas ar celtniecības brigādēm. Vispirms atved siltinātu mājas karkasu (parasti norādīta cena, kurā ietilpst maksa par siltinātu mājas karkasu, iestrādātiem koka logiem un to uzstādīšanu). Uzņēmuma «Somu māja» mājas tiek transportētas kravas fūrēs no Somijas.

Montāžas darbi ilgst no piecām dienām līdz mēnesim, atkarībā no platības un sarežģītības.
Māja pēc uzstādīšanas ir pavisam tukša, pats klients nosaka dizainu un pārējās nianses, arī mājas apdari. Somijā apdarei vairāk izmanto koku, Latvijā - ķieģeļus. Jumtu segumam parasti izmanto betona dakstiņus.

Šāda tipa mājas ir ļoti siltas, jo tiek ražotas Somijas apstākļiem. Interesanti ir tas, ka nav divu vienādu māju, lai arī tās ir tipveida. Tas tādēļ, ka dizaina elementi un apdare var krasi atšķirties.

Ar ko atšķiras somu ražotāji no vietējiem?

Somu ražotās konstrukcijas tiek izgatavotas automatizētas līnijas. Augstas kvalitātes tehnoloģijas nodrošina ekvivalentas kvalitātes un izmēru ražošanu. Mājas konstrukcijas tiek izgatavotas no Somijā augušiem, apstrādātiem un žāvētiem skujkoku materiāliem.

Siltumizolācijas nolūkos elementā no grīdas uz griestiem tiek iestrādāta nesadalīta 200 mm bieza akmens vates kārta, kas ļauj iegūt vienmērīgi izolētu, sevišķi siltu, siltumenerģiju taupošu konstrukciju.

Vienotas tvaika izolācijas kārtas ieklāšana pasargā no iespējamā mitruma iekļūšanas riska. Karkasa elementa ražošanā logi tiek aizsargāti ar plēvi. Tas padara māju drošu pret mitruma iekļūšanas risku.

Kā notiek piegāde?

Mājas materiāli tiek uzglabāti sausās iekštelpās, kur notiek arī to iekraušana automašīnās. Rūpnīcas koplektā tiek piedāvāti jau gatavi siltināti elementi, kuros tiek iemontēti logi un ārdurvis. Tādējādi iegūst īpaši siltu patentētu koka karkasu. Uzstādīšana notiek pavisam ātri, parasti no 5 līdz 15 dienām. Turklāt celtniecības darbus iespējams veikt jebkurā gadalaikā, jo elementi tiek atvesti gatavi un uzstādīšanai nepieciešamais laiks ir visnotaļ īss. Dažu dienu laikā māja jau būs zem jumta, atliks vien veikt patīkamos un radošos iekšdarbus. Somu mājas sniedz fantastisku iespēju izmantot bēniņu telpu, kura var kļūt gan par saimniecības, gan garderobes vai atpūtas telpu.

Un kā tad ar elektrību?

Šāda tipa māju ektroinstalācija ir ļoti vienkārša un funkcionāla. Tai īr paredzētas vietas mājas ārsienu elementos, kas ļauj iegūt jums vēlamā vietā elektrības izvadus. Ja pēc kāda laika vēlēsieties papildu izvadus, to būs iespējams izdarīt, nebojājot konstrukciju.

Korpuss ir, ko darīt tālāk?

Tiek piedāvāti arī papildu elementi, kas ļauj veidot mājas eksterjeru patīkamā stilā. Ar šiem elementiem mājas fasādi var padarīt interesantāku, bet iekštelpas funkcionālākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu