Juščenko vēlas veikt izmaiņas Konstitūcijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko 1. novembrī savas vizītes laikā Harkovā paziņoja, ka vēlas ieviest izmaiņas valsts Konstitūcijā. Lai to izdarītu, viņš plāno izveidot īpašu komisiju, kuras sastāvā būs parlamenta un valdības pārstāvji, otrdien ziņo «Newsru».

Laikraksts «Kommersant» vēstī, ka izveidot šādu komisiju pirmais ieteica Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Aleksandrs Morozs. Spīkers iecerējis, ka komisija nodarbosies arī ar likumprojektu sagatavošanu par Ministru kabinetu un Valsts prezidentu.

Juščenko atbalstītāji atklāti runā par to, ka Valsts prezidents vēlas mainīt dažas 2006. gada 1. janvāra Konstitūcijas nianses, kas viņu neapmierina. Tikšanās laikā ar žurnālistiem, Juščenko esot paskaidrojis, ka daudzi jautājumi Konstitūcijas jaunajā redakcijā palikuši neatrisināti. Pēc Juščenko teiktā, valsts Konstitūcijā nav noteikts opozīcijas — viena no galvenajiem demokrātijas aizsardzības elementiem — statuss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu