VUGD priekšnieks steidzamos gadījumos drīkst izmantot zilās bākugunis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks operatīvi varētu nokļūt notikuma vietā, viņa automašīnai varēs uzstādīt zilās bākugunis, pirmdien apstiprināja valdība.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») paskaidroja, ka VUGD priekšniekam notikuma vietā jāierodas ātri, lai uzņemtos darbu vadību. Bākuguņu nepieciešamība secināta pēc Rīgas pils ugunsgrēka un Zolitūdes traģēdijas.

Tiesības lietot operatīvos transportlīdzekļus ar uzstādāmām zilām bākugunīm, stacionāri uzstādītām speciālām skaņas iekārtām un bez speciālā krāsojuma būs arī Valsts robežsardzei, kas sekmēs robežuzraudzības un imigrācijas kontroles struktūrvienību efektīvu rīcību ārkārtas situācijās, kad nepieciešama tūlītēja, nekavējoša rīcība vai darbību kopums, bet kriminālizmeklēšanas struktūrvienībām – iespēju ātri, neuzkrītoši un efektīvi veikt operatīvās darbības pasākumus.

Tiek uzskatīts, ka VUGD jaunie noteikumi ļaus elastīgāk izmantot dienesta tehniskos resursus, lai nokļūtu ugunsdzēsības un glābšanas darbu notikuma vietā savlaicīgi un pa visīsāko ceļu.

Šobrīd VUGD rīcībā ir 512 operatīvie transportlīdzekļi ar speciālo krāsojumu, no kuriem vieglie operatīvie transportlīdzekļi ir 60, no kuriem, savukārt, astoņi nodoti dienesta patstāvīgo struktūrvienību rīcībā. Vienlaikus VUGD ir 167 vieglie transportlīdzekļi bez operatīvā transportlīdzekļa statusa, 133 no kuriem ir dislocēti reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu