Bērnības garša: pašceptas vafeles (6)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pašceptas vafeles ir viens no gardumiem, kas garšo gandrīz visiem. Vafeļu recepšu ir ļoti daudz, tāpēc šoreiz piedāvāju savu versiju, ko par labu atzinuši arī TVNET kolēģi. Tradicionālā recepte ir pavisam vienkārša.

Vafeļu pagatavošanai vajadzēs:

200 g sviesta;

1 glāzi cukura;

1 glāzi miltu;

5 olas;

nedaudz vaniļas cukura

Foto: TVNET

Vispirms izkausē sviestu. Ja neesat pret mikroviļņu krāsni, tas aizņems tikai dažas minūtes.

Pēc tam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Labi samaisa.

Masai pievieno miltus. Atkal labi samaisa. To var darīt gan ar karoti, gan mikseri.

Kad mīkla nedaudz padzisusi, pievieno olas. Mīkla gatava.

Foto: TVNET

Sakarsē vafeļpannu un sāk cepšanu.

Vafeles jārullē, tiklīdz tās izņemtas no krāsniņas.

Savukārt pildījumu liek, kad vafeles ir atdzisušas.

Foto: TVNET

Vafeles var pildīt gan ar vienkāršu putukrējumu, gan putukrējuma-biezpiena masu, gan gataviem, veikalos nopērkamiem krēmiem.

Bērniem labi garšo arī nepiepildītas vafeles.

Ja izmanto veco labo padomju laiku pannu, jābūt ļoti uzmanīgiem, jo panna ir ļoti karsta un var viegli apdedzināties.

Kad panna uzkarsusi, vafeļu cepšana notiek ļoti strauji, tāpēc pannu nedrīkst atstāt bez uzraudzības pat uz minūti.

Labu ēstgribu!

Gaidām arī tevis iesūtītās receptes, kuras esat paši izmēģinājuši un par labu atzinuši! Raksti uz woman@tvnet.lv, ar norādi «Receptes»!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu