Aromātiska uzkoda, ar ko iepriecināt sevi un pārsteigt viesus. Gvakamole lieliski garšo ar lavašu vai svaigu maizīti.
Pikantā uzkoda no Meksikas - gvakamole
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 2 avokado
- 1 laims
- 1 sarkanais vai šalotes sīpols
- 1 daiviņa ķiploka
- čili
- saišķītis kinzas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tomāts
- sāls
- šķipsniņa cukura
Pagatavošana
Avokado ar dakšiņu saspiež. Šalotes sīpolu sagriež smalki, arī tomātu, kinzu un čili sasmalcina. Visas sastāvdaļas sasmalcina, pieliek eļļu, sāli, cukuru, laima sulu, caur spiedi izspiestu ķiploku.
Gvakamoli ēd ar kukurūzas čipsiem, tortiljām, grauzdētu maizi.