Zaļumi jau atrodami dārzā un tirgū. Pavasara beigās laiks gatavot veselīgu zaļumu zupu.
Zaļumu zupa. Nātres, skābenes un lociņi!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 500 g liellopu gaļas
- 6 olas
- 400 g zaļumu - nātres, skābenes, lociņi un citi
- 1 sīpols
- 2 burkāni
- eļļa
- 4 kartupeļi
- pipari
- sāls
- lauru lapa
- skābs krējums
Pagatavošana
Gaļu aplej ar ūdeni, noputo, pieliek piparus un vāra gatavu. Eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu un rīvētus burkānus.
Kad gaļa gatava, burkānus un sīpolus pieliek zupai. Pieliek sagrieztus kartupeļus, lauru lapu un sāli.
Gaļu izņem, sagriež un liek atpakaļ zupā. Kad kartupeļi gatavi, pieliek sagrieztus zaļumus, uzvāra. Gatavai zupai pieliek sagrieztas olas.
Zupu pasniedz ar skābu krējumu.