Nepieciešams:
Skābo ķiršu pikantā mērce gaļai un sieram
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
700 g skābo ķiršu
2 sarkanie sīpoli
1 čillī
1 ēdamkarote rīvēta ingvera
200 ml vīna etiķa
sāls
2 kanēļa standziņas
250 g brūnā cukura
1 ēdamkarote eļļas
Pagatavošana:
Katliņā sakarsē eļļu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pieliek ķiršus bez kauliņiem, kanēli, pavāra maisot 5 minūtes, tad pieliek cukuru, sāli, etiķi, ingveru un sasmalcinātu čillī. Vāra, līdz šķidrums iztvaikojis. Pasniedz ar sieru, grauzdētu maizi un gaļas ēdieniem.