Oriģināla pica tradicionālās Jāņu garšās

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus?

Lai cienastu padarītu radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, «Pica Rīga» picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju, kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā – picā.

Pikantā Jāņu pica

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Picas mīkla 200 g
  • Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.
  • Ķimeņu siers 200 g
  • Vistas šašliks 100 g
  • Mazsālīti gurķi 2 gab.
  • Zilie sīpoli 1/2
  • Čili pipari 1/2
  • Dilles pēc garšas
  • Sīpolloki pēc garšas

Pagatavošana

Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas pamatni. Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna, un izņemam picu no cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čili piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu