Džeimija Olivera vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi.

«Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem,» ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā.

Vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru ir ļoti viegli un ātri pagatavojama maltīte.

Paredzēta četrām personām.

Sastāvdaļas:

  • 100g franču (zaļās) pupiņas
  • 3 sīpoli
  • 3 zariņi svaigu piparmētru
  • 150g svaigu vai atkausētu saldētu zirņu vai mazu pupiņu, nolobīti
  • 6 lielas lauku olas
  • 1 piciņa nesālīta sviesta
  • 40g kazas siera
  • Parmezāns rīvēšanai un pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Sakarsējiet grilu līdz vidējai temperatūrai vai cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.

Katliņā lieciet vārīties ūdeni, pupiņām nogrieziet galus un sagrieziet tās 3cm garos gabaliņos, sagrieziet sīpolus un lielāko daļu piparmētru lapiņu.

Vāriet pupiņas verdošā ūdeni piecas minūtes, pēdējās divās minūtēs pievienojiet zirņus vai pupiņas. Pēc tam nolejiet ūdeni, caurdurī nosusinot dārzeņus, un nolieciet tos malā.

Ar putojamo slotiņu sakuliet olas, tad tām pievienojiet šķipsniņu melno piparu un lielāko daļu sasmalcināto piparmētru.

Pannā izkausē piciņu sviesta, pievieno sīpolus un cep apmēram piecas minūtes, līdz tie kļūst mīksti.

Pievieno nosusinātos dārzeņus, tad tos pārlej ar olu un piparmētru maisījumu. Cep aptuveni divas minūtes, tad uzmanīgi noņem pannu no uguns.

Sarīvē parmezānu, sagriež kazas sieru, pārkaisa fritatu, pēc tam vai nu uz grila, vai arī krāsnī cep apmēram 5 – 7 minūtes vai tik ilgi, līdz izveidojas kraukšķīga zeltaina garoziņa.

Pārkaisa ar atlikušajām piparmētrām un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem.

Ja kazas siers šķiet nepiemērots, to var aizvietot ar Ricotta sieru, kam ir daudz maigāka garša.

Pavasarī fritatai var pievienot arī sparģeļus, kuriem nogriež kokaino daļu, tad gatavo tāpat kā franču pupiņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu