Laiks kūpināt vistu, zivi un cūkgaļu!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. «Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,» stāsta «Restorāna 3» saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Vista ar kadiķogām un pētersīļiem

«Kūpināšanai iesaku izvēlēties bioloģiski audzētas vistas – to garša ir izcila!» rekomendē «Restorāna 3» pavārs Ēriks Dreibants.

Sastāvdaļas marinādei

  • 1 l ūdens
  • 2 ēd. k. rupjā sāls
  • 1 ēd. k. farīna cukura
  • 1 ēd. k. baltā cukura
  • 3 ēd. k. etiķa (70%)
  • 5 krustnagliņas
  • 5 Jamaikas pipari
  • 5 kadiķogas
  • 1 saišķis pētersīļu
  • 1 tējk. apceptu ķimeņu
  • sauja rupji sakapātu ķiploku
  • 1 sīpols (sagriezts 4 daļās)

Gatavošana

Ūdenī (tas var būt silts vai auksts) iejauc visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – marinādei jābūt stiprākai, nekā jums garšotu. Veselai vistai ar šķērēm pārgriež vēderu. Vistu liek bļodā, pārlej ar marinādi un zem sloga marinē 12 stundas. Pirms liek kūpinātavā, vistu ar dvieli noslauka. Kūpinātavā apmēram 80 °C kūpina 4–5 stundas.

Pasniedz ar grilētiem sezonas dārzeņiem.

Karpa ar ķiplokiem un dillēm

«Zivi pirms kūpināšanas neatstāju marinēties – to saberžu ar garšvielām un uzreiz lieku kūpinātavā,» stāsta «Restorāna 3» pavārs Ēriks Dreibants.

Sastāvdaļas

  • sauja rupji sagrieztu ķiploku
  • sauja kapātu pētersīļu
  • dilles
  • šķipsna lielgraudu sāls
  • rupji malti pipari

Gatavošana

Karpu pārgriež mugurpusē, atloka vaļā un iztīra. Zivi noskalo un ar dvieli kārtīgi noslauka, līdz tā ir sausa. Karpu ieberž ar garšvielām, kūpina 70 °C apmēram 2 stundas.

Pasniedz uz rabarberu lapas ar jaunajiem kartupeļiem, mazsālītiem gurķiem un gailenēm.

Cūkgaļa sausajā marinādē

«Cūkgaļas marinādi vasarā iesaku gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu,» pieredzē dalās «Restorāna 3» pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka marinādei pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

Sastāvdaļas

  • 4 ēd. k. rupjā jūras sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. rupji maltu piparu
  • 1 tējk. rupji maltu sinepju sēklu
  • 1/2 tējk. kaltētu diļļu
  • 1 tējk. saspaidītu kadiķogu
  • sauja liepziedu
  • 1 tējk. rudzupuķu
  • 1 ēd. k. priežu čiekuru sīrupa

Gatavošana

Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ierīvē cūkgaļas cauraudzi, ietin papardēs un ledusskapī marinē divas dienas. Kūpina apmēram 80 °C aptuveni 4 stundas.

Pasniedz ar alu, rudzu maizi un kaņepju sviestu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu