Svaigie melleņu groziņi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gardezi.lv

Vasara, kad Latvijas daba sniedz tik plašu svaigu dabas velšu gammu, ir piemērots laiks, kad izmēģināt tā saucamās svaigēšanas receptes. Noteikumi ir pavisam vienkārši - ēdienu nevar pagatavot, jebkā termiski apstrādājot. Sāc ar pavisam vienkāršu un sezonālu recepti - melleņu groziņiem!

Sastāvdaļas

Pildījumam

  • 200 g lielogu melleņu
  • 2 tējk. svaigas apelsīnu sulas
  • 1 tējk. svaigas citronu sulas
  • 1/2 tējk. smalki sarīvētu apelsīna miziņu
  • 4 tējk. brūnā cukura

Groziņiem

  • vaniļas cukurs pēc garšas
  • 60 g mandeļu
  • 100 g žāvētu dateļu bez kauliņiem
  • eļļa trauka ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisi mellenes ar abu apelsīnu un citronu sulām, apelsīna miziņām, brūno cukuru un vaniļas cukuru. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 2 stundām.
  2. Sablendē mandeles un ieber traukā, kas nedaudz ieziests ar eļļu.
  3. Atsevišķā traukā sablendē dateles, kas pārslacītas ar 1 tējk. ūdens.
  4. Ķepīgo masu pievieno sasmalcinātajām mandelēm un samaisi, līdz veidojas pastai līdzīga masa.
  5. Iegūto masu sadali 4 daļās un veido apaļas bumbiņas. Katru bumbiņu liec starp divām cepamā papīra kārtām, izrullē plācenīti apmēram 10 cm diametrā un uzrullē uz augšu apmēram 1 cm augstu apmalīti (bet vari izmantot arī silikona formiņas).
  6. Liec sagatavotās pamatnītes ledusskapī uz 2 h.
  7. Izņem pamatnītes no ledusskapja un pildi ar mellenēm un suliņu, kas izveidojusies bļodā. Pirms pasniegšanas vari ielikt kūciņas saldētavā uz 4 h.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu