Klajā nāks jauns Salvadora Dalī pavārgrāmatas izdevums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad klajā nāks jauns sirreālisma mākslinieka Salvadora Dalī pavārgrāmatas izdevums, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Dalī grāmata «Les Diners de Gala» («Galas vakariņas») pirmoreiz iznāca 1973.gadā. Tajā iekļautas 136 mākslinieka sievas Galas apkopotas receptes ar Dalī ilustrācijām un fotogrāfijām.

Izdevniecības «Taschen» pārstāve sacīja, ka pavārmākslas un glezniecības entuziastiem grāmata esot labi zināma, taču līdz mūsdienām saglabājušies tikai apmēram 400 eksemplāri no oriģinālā metiena.

Jaunās versijas izdošana palīdzēs to ievest «mūsdienu virtuvēs», ne vairs tikai turīgu kolekcionāru rokās.

«Jūs redzēsiet, cik liela ir tās kulturālā vērtība,» sacīja «Taschen» pārstāve. «Receptes no Francijas labākajiem restorāniem, kuri joprojām darbojas, skaisti mākslas darbi un receptes, ko var baudīt, vai nu tikai tās izlasot, vai arī izmēģinot tās virtuvē.»

Grāmata Lielbritānijā iznāks 20.novembrī. Tā jau ierindojusies «Amazon» britu versijas pārdotāko «izklaidējošo un svētku pavārgrāmatu» sarakstā.

«Mēs vēlamies uzsvērt, ka [grāmata «Les Diners de Gala»] ir veltīta garšas baudai,» grāmatas ievadā raksta Dalī. «Ja esat no kaloriju skaitītājiem, kuri ēšanas prieku pārvērš mocībās, lūdzu, aizveriet šo grāmatu. Tā jums būs par dzīvīgu, par agresīvu, par nekaunīgu.»

Pavārgrāmatā aprakstīts, kā pagatavot pāvu, varžu pīrādziņus un citus neparastus ēdienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu