Garšu ceļojums kopā ar šefpavāru Jansonu jeb 9 kārtu degustāciju ēdienkarte

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Agra pēcpusdiena. Aiz loga vējains rudens. Darbu, kā parasti, pārpārēm, bet laika, kā parasti, par maz. Tā vien prasītos izrauties kādā mazā ceļojumā, lai ķermenis un gars tiktu iepriecināts. Tā kā ģeogrāfisko attālumu varam mainīt tikai nelielos mērogos, tad izlēmām, ka ceļojums garšu pasaulē būs visatbilstošākais. Un kurš gan cits varētu būt gida lomā, ja ne iznesīgais un stāstiem bagātais šefpavārs Māris Jansons! Dodamies ciemos!

«BIBLIOTĒKA No1 Restorāns» – šīs dienas galamērķis. Gandrīz pašā Rīgas sirdī – blakus trauksmainajai Brīvības ielai un rimtajam Vērmanes dārzam. Restorāns, kurā ciemojoties pārņem mājīguma un pamatīguma sajūtas it visā, sākot jau ar pašu šefpavāru, kurš īpaši šai dienai sagatavojis mums tik kāroto ceļojumu – garšas baudījumu 9 kārtās. Ceļojuma mērķis – demonstrēt iespēju ikvienam izcila un kvalitatīva ēdiena un servisa cienītājam saņemt šo «komplektu» arī ārpus restorāna telpām. Kā pievienoto vērtību šim visam saņemsiet Māra Jansona stāstus par katru no ēdieniem, un stāstnieks viņš patiešām labs!

Dodamies ceļojumā!

Sēņu aknu putas, karamelizēti sīpoli ar trompetsēņu drupinājumu

Foto: publicitātes

Marinētas Baltijas reņģes. Svilināts kartupelis ar mārrutku krēmu un mārrutku pērlēm un ķimeņu eļļu

Foto: publicitātes

Brieža gaļas tartars ar 36 stundas gatavotu liellopa mēli, dūmu majonēze

Foto: publicitātes

Kviešu putra. Sīpolu – sēņu sviests ar graudu popkornu

Foto: publicitātes

Cepta ābola sorberts

Foto: publicitātes

Viegli kūpināta stores fileja, kartupeļu konfit ar skābu krējumu un melnie ikri

Foto: publicitātes

Maizes garozā cepta brieža karbonāde. Sarkanvīnā glazēta melnsakne ar ogu pastu

Foto: publicitātes

Topinambūra putas

«Dravnieka prieks» - smiltsērkšķu gels, skābā krējuma sniegs, skābais krējums, medus, gaisīgi porainais medus biskvīts, ziedputekšņi

Foto: publicitātes

Izcilas svinības nav iedomājamas arī bez elpu aizraujošiem kūku un desertu šedevriem, tādēļ pasākuma noslēgumā viesi tika aicināti iepazīties ar «BIBLIOTĒKA No1 Restorāns» konditores Airitas Jurčikas sagatavoto desertu degustāciju un nobaudīt ap 20 klasiskiem un radoši spilgtiem gardumiem.

Foto: publicitātes

Inese Dzelme, «BIBLIOTĒKA No1 Restorāns» un «Restaurant Service» vadītāja: «Sekojot līdzi tirgus tendencēm un izmaiņām pieprasījumā, mums jau sen bija skaidrs, ka ir laiks rīkoties un piedāvāt augstākās restorānu kvalitātes apkalpošanu arī lielākam viesu skaitam un izbraukuma svinībām, tādēļ, apvienojot nozares profesionāļus, esam radījuši pavisam jaunu un pagaidām unikālu piedāvājumu Latvijā, kas ļauj līdz pat 9 kārtu degustāciju ēdienkarti nodrošināt līdz pat 200 personām. Tas nozīmē, ka tagad, rīkojot svinības, jums ir iespēja iegūt restorāna kvalitāti arī ārpus restorāna telpām, tādējādi iznesot svētkus pavisam citā līmenī.»

Foto - Kaspars Meinerts un publicitātes foto

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu