Marčello Lipi: uzvarējām, jo mums bija labāka vidējā līnija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas futbola izlases galvenais treneris Marčello Lipi uzskata, ka vienības uzvaras Pasaules kausa finālturnīra pusfināla mačā galvenie iemesli bija labāka pussargu līnija un nevēlēšanās noteikt uzvarētāju pēcspēles 11 metru sitienu sērijā.

Jau ziņots, ka Itālijas valstsvienība, gūstot papildlaikā vārtus, otrdien ar 2:0 pusfinālā uzvarēja Vāciju un iekļuva finālā.

Lipi pēc mača norādīja, ka viens no uzvaras galvenajiem iemesliem bija ļoti spēcīgā vidējā līnija, kas bija pārblīvēta, Frančesko Toti spēlējot aiz vienīgā uzbrucēja Lukas Toni. Tā kā vācieši individuāli sedza Toti, daudz brīvāk varēja spēlēt pussargs Andrea Pirlo, kas atzīts par mača labāko spēlētāju. Itālijas vienības pussargu līnijas pārākumu pierāda arī lielāka bumbas kontrole nekā vāciešiem — 57 procenti.

Papildlaikā divi pussargi nomainīti pret uzbrucējiem, tādējādi ievērojami pastiprinot uzbrukumu, kas sekmēja itāliešu divus gūtos vārtus.

Itālijas izlases treneris norādīja, ka viņa futbolisti mačā gan tehniski, gan psiholoģiski bija labāki nekā vācieši. «Tas nebūtu taisnīgi neuzvarēt vai nonākt līdz 11 metru soda sitieniem un krievu ruletei,» pēc mača teica Lipi. «Mēs bijām labāka komanda, un nedomāju, ka kāds vācietis teiks citādi.»

Itāliešu treneris uzsvēra, ka vienības uzvaru sekmēja arī bailes no 11 metru soda sitienu sērijas, kurā Itālijas izlasei beidzās iepriekšējie trīs Pasaules kausa finālturnīri, savukārt Vācija, gluži otrādi, soda sitienos vienmēr uzvarējusi, arī ceturtdaļfināla mačā argentīniešus.

«Ir milzīgs prieks, un jūs piekritīsiet, ka tas bija liktenis,» teica Itālijas vienības vārtsargs Džanluidži Bufons. «Ja mēs negūtu vārtus [papildlaikā], mēs droši vien zaudētu 11 metru soda sitienos.»

Itālijas valstsvienība svētdien finālā spēlēs ar pusfināla mača Francija–Portugāle uzvarētāju.

«Būtu muļķīgi pateikt, ar kuru komandu mēs labprātāk spēlētu, jo tad, finālā iekļūstot otrai komandai, tā būs vēl vairāk motivēta,» piebilda Lipi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu