Zāļu tirgus šogad mazāk apmeklēts nekā citus gadus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Zāļu tirgū Doma laukumā Rīgā ir mazāk cilvēku nekā citus gadus, savos novērojumos ar mums dalījās tirgotāji. Zāļu tirgus Doma laukumā tika atklāts trešdien, un tas risināsies tikai vienu dienu.

Pircēju vidū maz esot ārzemnieku.

"Šodien nevienu reizi nav sanācis runāt angliski," pastāstīja tirgotājs Artūrs Kursītis no Mārupes un piebilda, ka mazā cilvēku skaita dēļ apkārt valdot lielāka kārtība nekā citus gadus. Tirgus apmeklētāji lielākoties esot rīdzinieki, kas nākuši tvert svētku izjūtas.

Zāļu tirgotāji norādīja, ka tirgus izskats neietver to, ko vēsta nosaukums, taču kādreiz tas bijis citādi.

"Tagad mēs esam nostumti tirgus maliņā, svarīgāko vietu atvēlot citiem, kas netirgo Jāņu zāles. Tirgus ir ļoti komercializējies," uzskata jāņuzāļu tirgotāja Baiba, kas tirgū piedalās jau vairākus gadus.

Aģentūra BNS novēroja, ka pircējiem svarīgi ir ne tikai apskatīt lietas, bet arī tās aptaustīt un sajust. No jāņuzāļu klāsta vislabprātāk tiek izvēlēti pušķi, kuros ievītas tradicionālās puķes – magones, madaras, rudzupuķes.

Daudz tiek meklētas dāvaniņas Līgām un Jāņiem, sacīja tirgotāja Maruta Linuža.

Zāļu tirgus ir Rīgas pilsētas tradicionālais ielīgošanas pasākums. Šogad Doma laukumā Rīgā pulcējušies aptuveni 300 amatnieku un pārtikas produktu ražotāju. Šogad Zāļu tirgus notiek arī Konventa sētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu