Korupcijā apsūdzētais Lembergs atkal cierē uz premjera krēslu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs šodien paziņoja, ka nekandidēs 17.septembrī paredzētajās ārkārtas Saeimas vēlēšanās, bet būs ZZS premjera kandidāts. Jau iepriekš varas un ietekmes apreibinātais Aivars Lembergs izteica cerību partijai ZZS uzvarēt vēlēšanās un iegūt vairāk par 51 deputātu mandātu, tādējādi apmierinot arī paša politiskās ambīcijas iesēsties premjera krēslā, lai "izbeigtu politisko tarkšķēšanu".

Lembergs baiļojas par tiesas iznākumu Anglijā

Britu Augstākās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesa turpina izskatīt tā saukto Latvijas kuģniecības kuģu fraktēšanas lietu, kas Latvijā plašāku ievērību guvusi ar prasību Ventspils mēram zvērēt par viņam tieši vai netieši piederošajiem aktīviem 135 miljonu ASV dolāru apmērā.

3.augustā Lemberga advokāts centās tiesu pārliecināt, ka šī lieta ir politisks pasūtījums, kas balstīts uz safabricētām liecībām, un arī iesniedza izdrukas no Latvijas interneta portāliem, kas apraksta tiesvedības gaitu. Tiesnesis to visu pieklājīgi uzklausīja, bet nākamajā dienā paziņoja savu verdiktu, kas Lembergam nebija labvēlīgs.

Lembergam nedēļas laikā būs jāsniedz pilna un patiesīga informācija par visiem saviem īpašumiem, turklāt viņam jāsedz visi tiesas izdevumi aptuveni 100 000 britu mārciņu (80 000 latu) apmērā, tā lēmis Lielbritānijas Augstākās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesas tiesnesis 4.augustā.

Ja tas netiks izdarīts, Lembergu tiesa izsauks uz Londonu, kur viņš tiks nodots prasītājiem, lai tie viņu varētu nopratināt un iztaujāt pēc saviem ieskatiem. Tiesnesis pagājušajā ceturtdienā nolasītajā lēmumā noraidīja faktiski visus būtiskākos Lemberga advokātu lūgumus, tostarp lūgumu izbeigt lietu.

Latvijā tiesas procesi par smagiem noziegumiem

Latvijā Aivars Lembergs ir apsūdzēts "par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem".

Līdzās Ventspils mēram šajā lietā apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu