Katrs desmitais Krievijas iedzīvotājs baidās lidot

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baidoties no iespējamas aviokatastrofas, 10% Krievijas iedzīvotāju vismaz reizi dzīvē atteikušies no ceļojuma ar lidmašīnu, liecina pēc ziņu aģentūras "RIA-Novosti" pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Kā uzskata psihologi, sabiedrībā aerofobija pastiprinās pēc mediju vēstīm par lielām aviokatastrofām, kurās dzīvību zaudējuši daudzi cilvēki. Savukārt psihiatri norāda, ka panikas lēkmes var izraisīties pašas no sevis vēl divu mēnešu laikā.

Krievijas iedzīvotāji bieži vien baidās lidot Krievijā ražotās lidmašīnās.

"Braucu tikai ar vilcieniem. Jau piecus gadus. Mūsu avioparks ir drausmīgs.

Ja lidošu, tad tikai ar boeingu vai airbusu," sacīja 34 gadus vecais direktors no Volgogradas. "Ar Krievijas lidsabiedrību lidmašīnām vienkārši ir bail lidot - tās krīt zemē kā mušas karstā dienā," savukārt atzina kāda 21 gadu veca Maskavas pārdevēja.

Tiesa gan, lielum lielais respondentu vairums - 90% - no lidojumiem atteikties nevēlas.

Braukšana ar auto uzskata par vēl bīstamāku

"Neraugoties uz arvien biežākajiem aviokatastrofu gadījumiem, es pret lidojumiem izturos ar lielāku uzticību nekā pret braucieniem ar automobiļiem - mazums kas var izbraukt pretī," spriež reklāmas speciālists no Rostovas pie Donas.

"Esmu fatāliste. Ja lemts mirt, ķieģelim uzkrītot uz galvas, nekāda ķivere nepalīdzēs. Tāpēc es lidot nebaidos, likteni neapmānīsi," sacīja 44 gadus vecā Sanktpēterburgas iedzīvotāja.

Jau vēstīts, ka trešdien neilgi pēc pacelšanās no Jaroslavļas lidlauka avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa vietējā hokeja kluba "Lokomotiv" komanda. Tajā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš. Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā, arī Skrastiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu