Policijai nodos materiālus par lācenes Mades izmukšanu un nošaušanu (88)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dabas aizsardzības pārvalde, kas izskatīja lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā saistībā ar Līgatnes dabas taku lācenes Mades izbēgšanu no voljera, iegūtos materiālus nodevusi policijai.

Latvijas likumdošana paredz, ka par vienu un to pašu pārkāpumu nedrīkst piemērot vienlaicīgi administratīvo sodu un saukt pie kriminālatbildības. Ievērojot to, ka Valsts policijā ir ierosināts kriminālprocess par faktu, ka no Līgatnes dabas takām izmuka lācene, kas pēc tam tika nošauta, Dabas aizsardzības pārvalde visus līdz šim savāktos materiālus nodevusi policijas rīcībā, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas uzraudzības un izglītības departamenta direktores vietniece Gita Strode.

Ja Valsts policija, izskatot lietu, secinās, ka lietā nav saskatāmas krimināla pārkāpuma pazīmes, un lietu izbeigs, tad, ievērojot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa prasības, Dabas aizsardzības pārvalde lēmumu par administratīvā soda piemērošanu un apmēru pieņems mēneša laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu.

«Jebkura lieta ir jāizskata atbilstoši normatīvo aktu prasībām, un fakts, ka sabiedrībā patlaban valda naidīgs noskaņojums pret »lāča slepkavu«, nenozīmē, ka notiks linča tiesa. Ievērojot to, ka lieta tiek izmeklēta policijā, Dabas aizsardzības pārvalde izmeklēšanas detaļas atklāt nedrīkst,» pauda Strode.

Jau ziņots, ka Cēsu policijas iecirknī sākts kriminālprocess par Līgatnes dabas taku lācenes Mades nošaušanu.

22.aprīlī Cēsu iecirknī reģistrēts pārbaudes materiāls par lācenes Mades izbēgšanas faktu no voljera Līgatnes dabas takās. 8.maijā policijā saņemts iesniegums, kurā minēti vairāki apstākļi, kas norāda uz iespējamām noziedzīga nodarījuma pazīmēm saistībā ar lācenes Mades nošaušanu. Saņemtais iesniegums pievienots sākotnējam pārbaudes materiālam, un, izvērtējot materiālus to kopumā, 9.maijā pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu pēc Krimināllikuma 19.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu tautsaimniecībā.

Izmeklēšana laikā tiks izvērtēta Līgatnes dabas taku atbildīgo amatpersonu iespējamā nolaidība, pildot darba pienākumus, ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Pēc lācenes Mades izmukšanas no Līgatnes dabas taku lāču voljera aprīļa beigās mēģināja izlauzties ārā arī lāči Mikus un Puika. 1.maijā, izvērtējot visas iespējas, iesaistītie dienesti lēma, ka lāču puikas tiks pārvesti uz Ķekavas novadā esošo dzīvnieku patversmi «Mežavairogi», kas lāčiem kļūs par pagaidu mājvietu.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu