Vai sals var kaitēt gulbjiem?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad gaiss atdziest līdz ziemai raksturīgiem mīnusa grādiem, tad salst ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Ļaudis ir nobažījušies, ka tik ļoti skaistie gulbji var nonākt nāves briesmās.

Ņina katru dienu nāk uz Ķengaraga promenādi ar baltmaizes klaipiņu rokās. Vismaz vienu reizi dienā, ja sanāk, tad divas reizes. Gan pa dienu, gan vakarpusē. Sievietei ļoti patīk gulbji – īpaši šī, ja tā var teikt, ģimene. Viens lielais gulbju papus un 11 nu jau teju vai pieaugušie bērni. Jo aukstāks kļūst laiks, jo vairāk Ņina uztraucas par saviem acuraugiem.

Ne jau tikai Ņina satraucas, ka gulbji, kuri augu dienu pavada ūdenī, var vienkārši iesalt aizsalstošajās upēs un ezeros un tā ari nomirt. Skaisto putnu ir žēl daudziem un, sākoties ziemai, gan ornitologi, gan ugunsdzēsēji saņem daudzus zvanus, kas ziņo par iesalušiem gulbjiem. Glābēji nevar uz šādiem izsaukumiem nebraukt, tāpēc vienmēr brauc lūkot un kaut ko darīt.

Tikmēr ornitologi notiekošo sauc par cirku.



Tāpat laikā, kad lielajiem un skaistajiem putniem jādodas prom no Latvijas, viņus iesaka nebarot, lai viņi, vienkārši sakot, nepierastu un nepārdomātu. Barot viņus drīkst tikai Ķengaragā, jo netālu ir vienmēr neizsalstošs ūdens, kur viņi, pieēdušies cilvēku doto maizi, var dzīvot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu