Tūristu izklaides vietā zobenvalis atsakās veikt trikus un «mēģina izdarīt pašnāvību»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūristu izklaides vietā «SeaWorld» Tenerifē šokēto skatītāju acu priekšā baseina malā izmeties zobenvalis. Dzīvnieks nevēlējās lēkt atpakaļ ūdenī un, kā stāsta aculiecinieki, radies iespaids, ka valis «mēģina izdarīt pašnāvību», raksta «Daily Mail».

Instruktori vēlējušies zobenvaļu mātītei likt tūristu priekšā kārtējo reizi izpildīt izklaidējošus trikus, taču dzīvnieks izmeties baseina malā un atteicies doties atpakaļ ūdenī.

Zobenvalis baseina malā gulējis vairāk nekā 10 minūtes.

Incidents noticis «Loro Parque» izklaides parkā Kanāriju salās. Konkrētais zobenvalis pieder bēdīgi slavenajam uzņēmumam «SeaWorld», kas jau iepriekš ticis kritizēts par apstākļiem, kādos vaļi turēti nebrīvē.

Jūras iemītnieku pazinēji norāda, ka zobenvaļa uzvedība ir savāda, un to izskaidrot nevar.

Savvaļā zobenvaļi atrodas nepārtrauktā kustībā un peld pat laikā, kad guļ. Lai gan dažkārt novērots, ka zobenvaļi mēdz uz neilgu laiku izmesties krastā medību laikā. Tomēr tas iespējams tikai uz īsu laiku - šāds stāvoklis zobenvaļiem ir bīstams lielā svara dēļ, ko parasti atbalsta ūdens, un var notikt iekšējo orgānu un muskuļu saspiešana.

Interneta lietotāji raksta, ka vairums apmeklētāju bijuši šokā un telpas pametuši,

taču daži pirms tam apstājušies, lai ar nelaimē nonākušo dzīvnieku uzņemtu pašbildes jeb tā sauktos selfijus.
Pirms dažiem mēnešiem šis pats zobenvalis ar galvu vairākkārt mēģināja taranēt baseina metāla vārtus, lai izlauztos brīvībā.

Dzīvnieku aizstāvju organizācijas un aktīvisti aicinājuši pēc notikušā dzīvnieku palaist brīvībā. «Atbrīvojiet zobenvaļus. Viņu vietā ir okeānā. Kauns cilvēkiem, kas šos jūras iemītniekus ekspluatē,» teikts internetā izplatītajā aicinājumā.

«Ir pilnīgi skaidrs, ka šis zobenvalis atrodas stresā,» secina dzīvnieku aizstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu