Paelja ar jūras veltēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Recepte no Elizabetes Bangertes pavārgrāmatas «Zivis un jūras veltes».

Nepieciešams (4 personām):

  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 paciņa safrāna drīksnu
  • 60 mililitri olīveļļas
  • 500 mililitri vistas buljona
  • 250 grami gargraudu balto rīsu
  • 1 tomāts
  • 1/2 sarkanas un 1/2 zaļas paprikas
  • 100 grami zirņu
  • 150 grami tinteszivs (svaiga vai saldēta)
  • 200 grami jūras velšu maisījuma (piemēram, ar mīdijām, maltām zivīm, garnelēm)
  • 200 grami kubiciņos sagrieztas zivs filejas (piemēram, svaiga vai saldēta menca vai pīkša)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls
  • nedaudz bazilika garnēšanai

Pagatavošana:

Ja izmanto dziļi saldētu tinteszivi vai zivs fileju, tā laikus jāizņem no saldētavas un jāatkausē.

Sīpolus un ķiploka daiviņu nomizo, smalki sakapā un apbrūnina karstā eļļā kopā ar safrānu.

Pielej vistas buljonu un uzvāra. Pievieno rīsus, uzliek vāku un vāra uz vājas uguns 15-20 minūtes, līdz rīsi uzsūc šķidrumu.

Tomātu pārlej ar vārošu ūdeni, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos. Papriku pākstis pārdala uz pusēm, izņem sēklotni, nomazgā un sagriež kubiciņos.

Tomāta un paprikas gabaliņus, kā arī zirņus pievieno 10 minūtes pirms rīsu gatavības un vāra kopā ar tiem.

Atkausētas jūras veltes, tinteszivi un zivs filejas kubiciņus apcep karstā sviestā.

Rīsiem pēc garšas pieber sāli, kopā ar jūras veltēm, tinteszivi un zivs filejas kubiciņiem kārto uz šķīvjiem, pārkaisa ar baziliku un pasniedz galdā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu