Nepieciešams:
Šampinjonu krēmzupa ar kausēto sieru
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 500 grami šampinjonu
- 2 kartupeļi
- 2 vidēja lieluma burkāni
- 200 grami kausēta siera
- 1 sīpols
- 1 sēņu buljona kubiņš
- 1,5 litri ūdens
- sāls, pipari
- zaļumi
- olīveļļa
Pagatavošana:
Šampinjonus un kartupeļus sagriež gabaliņos, bet burkānus apaļās ripiņās.
Lielā katlā lej ūdeni, pievieno sēņu buljona kubiņu. Liek ūdenī vārīties sagrieztus kartupeļus un burkānus. Tikmēr sīpolu kopā ar šampinjoniem apcep olīveļļā.
Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, katlā izšķīdina kausēto sieru. Pēc brīža pievieno arī apceptos šampinjonus un sīpolus.
Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Visu kopā sablendē un ļauj vēl nedaudz pavārīties.
Pasniedz ar zaļumiem.