Mājas plovs visai ģimenei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Plova receptes ir daudzas un dažādas, bet mēs piedāvājam «mājas variantu», kas būs pa spēkam ikvienam.

Nepieciešams:

  • 1,5 kg gaļas (vislabāk jērs, bet derēs arī cūkgaļa vai liellopa gaļa)
  • 1 kg rīsu
  • 600 g burkānu
  • 500 g sīpolu
  • 1 ēdamkarote kumīna sēklu
  • 1 ēdamkarote bārbeļogu
  • 1/2 ēdmakarote kurkumas
  • 1 ķiploka galviņa
  • Malta sarkanā paprika
  • Malti melnie pipari
  • Sāls
  • Augu eļļa

Pagatavošana:

Sīpolus sagrieziet pusgredzenos, gaļu sagrieziet nelielos gabaliņos, bet burkānus – salmiņos.

Katlā lielā daudzumā eļļas (apmēram 150 ml) apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievienojiet gaļu, apcepiet. Pievienojiet burkānus, sautējiet visu vēl 5-7 minūtes (vāku nelieciet). Pievienojiet kumīna sēklas, bārbeļogas, kurkumu, papriku, sāli, piparus, visu apmaisiet. Pārlejiet ar ūdeni tā, lai nosegtu gaļu. Uzlieciet vāku un sautējiet 35-40 minūtes uz vidējas uguns.

Rīsus noskalojiet 5-6 reizes aukstā ūdenī. Pēc tam ieberiet tos katlā (nemaisīt kopā ar gaļu!), izlīdziniet. Uzmanīgi pielejiet klāt siltu vai karstu ūdeni tā, lai tas nosegtu rīsus aptuveni 2 cm. Pieberiet nedaudz sāls. Uzlieciet vāku un turpiniet vārīt, kamēr rīsi uzsūc ūdeni. Pēc tam rīsiem pa vidu ielieciet ķiploku.

Ar koka lāpstiņu vai karoti rīsos izveidojiet vairākas atveres (rīsus un gaļu vēl aizvien nemaisiet!), lai novadītu tvaiku. Turpiniet gatavot vēl aptuveni 20-25 minūtes. Pēc tam visu samaisiet un pasniedziet. Garšos ikvienam!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu