9 lietas, bez kurām tu pilnīgi noteikti vari iztikt virtuvē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Vai tava virtuve ir pārpildīta ar dažādiem gatavošanai paredzētiem gadžetiem, kuri reiz likās ļoti vajadzīgi? Iespējams, tie solīja gatavošanas procesu padarīt vieglāku un piedāvāja iespēju kļūt par meistaru kāda konkrēta ēdiena gatavošanā. Taču tagad tu esi spiests rakņāties virtuves skapītī, lai starp muskatriekstu rīvi, avokado sagriezēju un neskaitāmām lāpstiņām atrastu visparastāko ikdienā lietojamo nazi. «Womenshealthmag.com» piedāvā sarakstu ar tām lietām, bez kurām tu virtuvē pilnīgi noteikti varēsi iztikt.

Būtībā viss ir pavisam vienkārši, šīs lietas iedalās divās kategorijās: ierīces, kas noder tikai vienam konkrētam mērķim (piemēram, ķiplokspiede) vai kam ir tikai viena funkcija (olu vārāmais katls, maizes cepamā mašīna utt.).

Lūk, te būs dažas no ierīcēm, bez kurām pilnīgi noteikti var mierīgi izdzīvot virtuvē.

1. Ķiploku mizotājs

Speciāla silikona caurulīte, kurā ieliekot ķiplokus varot nomizot bez mazākās piepūles. Taču, kā apgalvo ēdienu blogeri un kulinārijas eksperti, daudz vienkāršāks veids, kā noņemt ķiplokiem mizu, ir tiem uzspiest ar nazi. Vēl vienkāršāks veids - uzreiz pirkt nomizotus ķiplokus.

2. Elektriskie vīna attaisītāji

Lielākoties visi high-tech vīna attaisītāji ir diezgan muļķīga padarīšana, ņemot vērā, ka bieži vien tie salūst, atstājot korķi vīna pudelē iekšā. Nav nekā labāka par old-school korķuviļķi.

3. Zemeņu kātiņu noņēmējs

Lai gan jums varētu šķist, ka tas atvieglos dzīvi, jūs rūgti maldāties. Kādēļ gan zemeņu apstrādei būtu nepieciešama ķirurģiska precizitāte?

4. Garšvielu trauciņi

Izrādās, ka garšvielām, tāpat kā citiem produktiem, ir derīguma termiņi. Nevar zināt, cik ilgi konkrētās garšvielas pavadījušas mazajos trauciņos. Tāpēc labāks risinājums ir vienmēr pirkt svaigas garšvielas.

5. Kukurūzas matu noņēmējs

Kukurūzas matu noņēmējs ir apaļa plastmasas ierīce ar sukām, kas palīdz notīrīt kukurūzas vālīti. Taču izrādās, arī tā ir naudas izšķiešana. Pirmkārt, šī ierīce ir noteiktā izmērā, kas nozīmē, ka tā nedarbosies mazākām vai lielākām kukurūzas vālītēm. Turklāt, vārot kukurūzu, šķiedras no tās atdalās dabīgā veidā.

6. Vara piederumi ēdiena gatavošanai

Lai gan tie izskatās skaisti, taču pēc neilgas lietošanas to spīdīgā krāsa sāk nolupt un iegūst ne visai glītu izskatu. Tie pieprasa regulāru un cītīgu kopšanu, lai saglabātu savu mirdzumu.

7. Ābolu sagriezējs

Šī ierīce reti kad ir pietiekami asa, lai labi paveiktu savu darbu. Parasti tām ir viens izmērs, kas neder visiem āboliem. Turklāt griezējs jāspiež ar palielu spēku un atstātais juceklis nav tā vērts. Ābolu sagriešanu vislabāk paveiks vecais labais nazis.

8. Salātu knaibles

Nav saprotams, kāpēc cilvēki tās iegādājas, jo tās aizņem daudz vietas un ir tik tiešām neērtas lietošanā. Plastikāta knaibles ir grūti atvērt un aizvērt - satvert salātlapu var izrādīties neiespējamā misija. Kāda jēga iegādāties jaunu ierīci, ja var izlīdzēties ar mājās esošo dakšu un karoti, ko izmantot salātu satveršanai?! Turklāt koka vai metāla piederumus ir daudz vieglāk mazgāt un uzglabāt tīrus.

9. Dekoratīvie vīna korķi

Dekoratīvie vīna korķi ir glīti un stilīgi, taču tie var neglābt jūsu dārgo vīnu. Tie bieži vien nepietiekami cieši noslēgs pustukšās vīna pudeles un ļaus skābeklim piekļūt vīnam. Daudz prātīgāk ir izmantot tos pašus korķus, kas bija vīna pudelei, kad tā tika iegādāta. Tu vari iespiest korķi atpakaļ pudelē un uzglabāt vīnu līdz pat trim dienām, atsevišķos gadījumos pat līdz nedēļai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu