Vai būtu gatavs maksāt bērnam par to, lai viņš ēstu dārzeņus?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai nebūtu jauki, ja bērni lūgtu jums dārzeņus tik pat bieži, kā picu un čipsus? Daudzi vecāki ir piedzīvojuši šo nebeidzamo cīņu par burkāna, tomāta vai kāposta apēšanu. Galu galā kādā brīdī rokas nolaižas un kā risinājumu izvēlamies gatavošanu «divos katlos» - pieaugušajiem maltīte ar dārzeņiem, bērniem bez. Bet, ja vēl neesi atmetis cerības par to, ka bērniem dārzeņi tomēr var iegaršoties, tad thehappyhousewife.com padalīsies ar 5 dažādiem ieteikumiem.

1. Ierobežo saldumu un pusfabrikātu patēriņu, kamēr bērni vēl ir mazi

Bērni, kuri vēl ir mazi, piemēram, divgadīgi mazuļi, ļoti labprāt ēdīs visu, sākot ar salātiem un beidzot ar seleriju. Tas gan ir tādēļ, ka viņi ar lielu dažādību dārzeņu un augļu ir iepazīstināti ļoti agri. Savukārt lielākā daļa lielāku bērnu (protams, ir arī izņēmumi) puķkāposta vietā priekšroku dos cepumam. Jūs joprojām varat dot bērniem izvēles iespējas, bet piedāvājiet divus veselīgo produktu variantus.

2. Iesaisti savus bērnus virtuves darbos

Pastāv lielāka iespēja, ka bērni apēdīs sev neierastu vai ne tik tīkamu ēdienu, ja būs to gatavojuši paši. Bērniem patīk uzņemties atbildību par lietām, kas viņiem nav ikdienišķas, un virtuve ir lieliska vieta, ar ko sākt. Ja bērni jau ir pietiekami lieli, tad viņus var iesaistīt ēdienkartes plānošanas procesā, sākot ar idejām par maltīti vakariņām līdz pašai gatavošanai. Mazākie bērni var palīdzēt nomazgāt augļus un dārzeņus, sagriezt mīkstākos no tiem, piemēram, ar sviesta nazi un sakārtot tos uz šķīvja.

3. Nebaidies no majonēzes mērcēm un daudz siera

Iespējams, majonēzes mērces, kurās tiek mērcēti dārzeņi vai cepti kartupeļi, uz kuriem ir daudz trekna izkausēta siera, nebūs tie labākie, bet, ja šādi bērni spēj apēst vairāk dažādu dārzeņu, tad kāpēc gan tos izslēgt no ēdienkartes? Atrodi jaunu recepti mērcei ar veselīgākām sastāvdaļām (krējums, bezpiedevu jogurts vai tīrkultūra) un piedāvā to saviem bērniem kā lielisku papildinājumu svaigiem vai ceptiem dārzeņiem.

4. Maksā saviem bērniem par dārzeņu ēšanu

Kad bērni ir nonākuši tādā vecumā, kad kļūst ārkārtīgi izvēlīgi attiecībā uz ēdienu, noderīgi ir arī pavisam neierasti varianti dārzeņu «iemānīšanai». Sastādi sarakstu ar dārzeņiem, kurus vēlies iekļaut viņu ēdienkartē, un maksā noteiktu summu (vairāk gan simbolisku) par katru apēsto ēdienu ar dārzeņiem. Mazākiem tas var šķist ļoti aizraujoši – nopelnīt naudiņu par ēšanu. Rezultātā, iespējams, bērni secinās, ka daļa dārzeņu nemaz nav tik negaršīgi, kā viņi to bija iedomājušies.

5. Paslēp dārzeņus ēdienā

Šī varbūt nebūs pati labākā metode, gluži tāpat kā iepriekšējā, bet reizēm labu mērķu vārdā kas jādara, tas jādara. Smūtiji un dažādi augļu kokteiļi ir tie, kuros var pievienot arī nedaudz dārzeņu. Arī blenderēti biezeņi un krēmzupas ir perfekts variants, kā paslēpt dārzeņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu