Bērns testē, kam dot priekšroku - Chupa Chups vai cukurgailītim?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Neliela cukura deva enerģijai vai nedārgs našķis bērna priekam - tā varētu nodēvēt kārumu uz kociņa - ārzemju krāsainās bumbiņas Chupa Chups vai pašmāju zeltainos cukurgailīšus. Entuziasts savā jomā - jaunais kulinārijas blogeris Rojs Puķe blogā Pipars.lv stāsta par pētījumu, ko veicis, salīdzinot šos abus saldos našķus. Kurš tad galu galā bērnam šķiet labāks?

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Īsti man nav skaidrības, kurā valstī sākta cukurgailīšu, cukurvistiņu, cukurbumbiņu vai cukuraitiņu ražošana. Latvijā ļoti populāri ir cukurgailīši, jo tas ir katram latvietim zināms putns. Mārtiņos un Ziemassvētkos no gaiļa gatavo dažādus ēdienus, gailis ir Rīgas simbols un sēž baznīcas tornī, sargājot Rīgu, un gailis ir tāds latviešu simbols. Varētu, protams, arī kādu stārķi par konču pārveidot, bet viņa garo kāju un knābja dēļ ir sarežģīti izgatavot formiņu.

Es te prātoju un nolēmu, ka pienācis laiks iekustināt manu pētnīcu un šo to salīdzināt. Tātad, kādu sūkājamo ledeni izvēlēties?! Čupa-čupu, cukurgailīti vai cukuraitiņu?!

Sākam ar garšu. Nu, garša šoreiz visinteresantākā ir ārzemju ražojumam Chupa Chups.

Mūsu gailīši un aitiņas ir vienkārši saldi, garšas nekādas, neskatoties uz to, ka viens bija solīts ar rabarberu garšu (aitiņa), bet otrs - ar smiltsērkšķu (gailītis). Nekā!

Vienkārši grauzdēts cukurs. Sastāvs gan mazliet atšķiras.

Aitiņai un gailītim sastāvā minēts tikai cukurs, citronskābe un smiltsērkšķu džems vai rabarberu sula. Toties importa bumbiņai minēti, izņemot cukuru, gan aromatizētāji, gan emulgators, gan krāsvielas (tiesa gan, dabīgas) un augļu biezenis.

Godīgi sakot, no šīm konkrētajām končām es neizvēlos nevienu. Kāpēc? Tāpēc, ka veselīga nav neviena. Ēst mūsējās tikai tāpēc, ka tur ir dabīgas bezgaršīgas sastāvdaļas, ir muļķīgi (es tā domāju). Nu, ja jau ēst kaut ko neveselīgu, tad vismaz garšīgu!

Tad nu neceriet uz brīnumiem un taisiet končas paši.

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu