Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus. Sākam publicēt jau iesūtītās receptes!
Ķirbju biezzupa
6-8 porcijas
Produktu sagatavošana ~ 20 min, kopējais gatavošanas laiks ~ 40 min.
1 neliels ķirbis ~ 1,5 kg
0,8 l ūdens
50 ml Valmiermuižas gaišā alus
100 ml saldā krējuma
110 ml piena
5 ķiploka daiviņas
1 ola
1½ ēd. k. kviešu miltu
Pēc garšas - sāls, melnie pipari, kanēlis, muskatrieksts, zaļumi
1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, pielej ūdeni un alu, liek vārīties.
2. Kad uzvārās, pievieno pienu un ķiplokus.
3. Vāra, kamēr ķirbis kļūst mīksts.
4. Masu sablenderē, pielej saldo krējumu, pieliek sāli un piparus pēc garšas, pāris minūtes vāra. Olu sajauc ar miltiem un nedaudz alus, pievieno zupai, nepārtraukti maisot; ja nepieciešams, vēlreiz visu sablenderē, un uzvāra līdz pirmajam burbulim.
5. Biezzupu dekorē ar zaļumiem (ieteicamas pētersīļu lapas) un nedaudz pārkaisa ar maltu kanēli un rīvētu muskatriekstu.
PIESAKI ARĪ SAVU RECEPTI UN LAIMĒ!
Autore - Ilze Braisa