Ķirbju biezzupa

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus. Sākam publicēt jau iesūtītās receptes!

6-8 porcijas

Produktu sagatavošana ~ 20 min, kopējais gatavošanas laiks ~ 40 min.

1 neliels ķirbis ~ 1,5 kg

0,8 l ūdens

50 ml Valmiermuižas gaišā alus

100 ml saldā krējuma

110 ml piena

5 ķiploka daiviņas

1 ola

1½ ēd. k. kviešu miltu

Pēc garšas - sāls, melnie pipari, kanēlis, muskatrieksts, zaļumi

Foto: no personiskā arhīva

1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, pielej ūdeni un alu, liek vārīties.

2. Kad uzvārās, pievieno pienu un ķiplokus.

3. Vāra, kamēr ķirbis kļūst mīksts.

4. Masu sablenderē, pielej saldo krējumu, pieliek sāli un piparus pēc garšas, pāris minūtes vāra. Olu sajauc ar miltiem un nedaudz alus, pievieno zupai, nepārtraukti maisot; ja nepieciešams, vēlreiz visu sablenderē, un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

5. Biezzupu dekorē ar zaļumiem (ieteicamas pētersīļu lapas) un nedaudz pārkaisa ar maltu kanēli un rīvētu muskatriekstu.

Foto: no personiskā arhīva

PIESAKI ARĪ SAVU RECEPTI UN LAIMĒ!

Autore - Ilze Braisa


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu