Šokolādes alus kūka

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus. Sākam publicēt jau iesūtītās receptes!

10-12 porcijas

Produktu sagatavošana ~20 min, kopējais gatavošanas laiks ~1 h 15 min.

Biskvītam

50 g kakao pulvera

200 ml tumšā Valmiermuižas alus

110 g mīksta sviesta

275 g tumšā Muscovado cukura

2 olas, sakultas

175 g kviešu miltu

¼ cepamā pulvera

1 tējk. sodas

Glazējumam

110 g izsijāta pūdercukura

50 g mīksta sviesta

2 ēd.k. tumšā Valmiermuižas alus

110 g tumšās šokolādes (kakao 50-55%)

25 g sasmalcinātu pekanriekstu

17 gb pekanriekstu dekorēšanai

Foto: no personiskā arhīva
Foto: no personiskā arhīva

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C

1. Kuļ sviestu ar cukuru 3-4 min., līdz gaisīgai konsistencei.

2. Masu turpina kult un pakāpeniski nelielos daudzumos pievieno sakultās olas.

3. Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri un sodu. Otrā bļodā ieber kakao pulveri, kuru samaisa ar alu.

4. Sviesta, cukura un olas masā pamīšus nelielos daudzumos maisa miltus ar kakao un alus masu.

5. Kad viss samaisīts, mīklu sadala divās apaļās veidnēs (ieteicamais Ø 20 vai 23 cm). Kūkas biskvītu cep 30-35 min. Biskvīta virsmai jābūt līdzenai, vidū elastīgai, un malas būs nedaudz atdalījušās no veidnes.

Foto: no personiskā arhīva
Foto: no personiskā arhīva

Pēc cepšanas biskvītu atdzesē 5 min., tad izņem no veidnes un atstāj atdzist.

6. Glazūrai pūdercukuru sakuļ ar sviestu, pēc tam pievieno alu.

Ūdens peldē (ūdens tvaikos) izkausē šokolādi.

Izkausēto šokolādi uzmanīgi iemaisa pūdercukura, sviesta un alus masā.

Foto: no personiskā arhīva

7. 1/3 glazūras samaisa ar sasmalcinātiem pekanriekstiem.

8. Kad glazūra ir atdzisusi (smērējamā konsistencē), biskvītiem pa vidu smērē masu ar pekanriekstiem un virspusē 2/3 šokolādes glazūru, kuru dekorē ar veselajiem pekanriekstiem.

Autore - Ilze Braisa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu