Baklažānu sacepums ar tomātiem un sieru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viegla un garda maltīte Itālijas noskaņās. Klāt pasniedz kraukšķīgu maizi vai salātus.

Nepieciešams

  • baklažāns, ~400 g
  • 125 g mocarellas
  • 50 g cietā siera
  • 1 ēdamkarote maizes drupaču
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 tomāti
  • sāls, pipari
  • 1 tējkarote cukura
  • olīveļļa
  • baziliks

Pagatavošana

Tomātiem noņem miziņu un sagriež kubiņos, sīpolu un ķiploku sasmalcina.

Baklažānu sagriež ~0,5 cm biezās šķēlēs, tās saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar olīveļļu un cep 180 grādos ~20 minūtes.

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno tomātus, cukuru, sāli un piparus, uzvāra un uz mazas uguns sautē 8-10 minūtes, pēc tam pieber sīki sakapātu baziliku.

Nelielā karstumizturīgā formā liek vienu kārtu baklažānu šķēles, virsū - kārtu mazos gabaliņos sagrieztas mocarellas, tomātu masu un rīvētu cieto sieru. Visu atkārto vēlreiz, pārkaisa ar maizes drupačām. Cep 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu