Mājās gatavoti burgeri (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Mmm, vasariņa! Vasarā, manuprāt, ēst iekšā galīgi negribas un pierasto gaļas šašliku un vistas spārniņu vietā jums piedāvāju pamēģināt uzgrilēt ko citādāku – mājās gatavotus burgerus, kas ir diezgan veselīgi un ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas

  • Malta liellopa gaļa 800 g
  • Burgeru maize 6 gab.
  • Siers 6 šķēles
  • Burgeru mērce
  • Dārzeņi (tomāti, salātlapas, sarkanie sīpoli)
  • Garšvielas, iesaku tikai sāli un un svaigi maltus piparus (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Iekurina grilu
  2. Liek traukā maltu liellopa gaļu, pieber sāli, piparus. Ja vēlas, pievieno vēl kādu garšvielu pēc izvēles.

    amam.lv

  3. Malto gaļu kārtīgi samīca un liek ledusskapī uz 30 min.

    amam.lv

  4. Šķēlēs sagriež dārzeņus.
  5. No maltās gaļas taisa apmēram tenisa bumbiņas izmēra bumbiņas.

    amam.lv

  6. Pirms likšanas uz grila bumbiņu saplacina. Lai grilējot saglabājas uztaisītā forma, kotletes vidū ar īkšķi iespiež bedrīti.

    amam.lv

  7. Liek uz grila. Cep no vienas puses aptuveni 5-6 minūtes. Kad kotletes augšējā daļa sāk sulot, apgriež otrādi un cep vēl 4-5 minūtes. Lai kotlete sanāk sulīgāka, vēlams apgriezt to tikai 1 reizi.

    amam.lv

  8. Kad kotletes gandrīz gatavas, uz restēm nedaudz apgrilē maizi.

    amam.lv

  9. Mērci var nopirkt vai pagatavot pašrocīgi, mēs šoreiz izmantojām veikalā pirktu.
  10. Visas sastāvdaļas liek starp burgera maizēm sev tīkamā kārtībā un daudzumā. Neaizmirstam pielikt mērci.
Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu